Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 09:41

Go On: Πλήθος μαθητών ξανά στο Εκκλησιαστήριο στην Αρχαία Μεσσήνη

Ζωντάνεψε ξανά -μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω του κορονοϊού- το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, με πλήθος μαθητών, στο πλαίσιο του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022».

Συμμετείχαν μαθητές από 7 σχολεία από Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία, στο πλαίσιο του θεσμού που από το 2012 συμβάλλει στην ανάδειξη της αρχαίας ελληνική πόλη που έφερε στην επιφάνεια με το ανασκαφικό και αναστηλωτικό του έργο, ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης.

Την εναρκτήρια ημέρα ανέβηκε η παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης, ενώ την τελετή έναρξης συνόδευσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, με αρχαιοπρεπείς φανφάρες, που συνέθεσε ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης και μουσικολόγος Μηνάς Ίωνος Αλεξιάδης.

Τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ανέβηκαν οι εξής παραστάσεις των παρακάτω σχολείων και σχολών:

1ο ΓΕΛ Χίου και ΓΕΛ Βροντάδου Χίου, «Λυσιστράτη» Αριστοφάνη. Grupo de Teatro La Nave Argo y Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante (ΙΣΠΑΝΙΑ) «Antígona bajo la arena», Sophocles. 2o ΓΕΛ Γρεβενών, «Ευμενίδες» Αισχύλου. Royal Academy of Dramatic Art (R.A.D.A.), MA Theatre Lab, (Αγγλία) «Prometheus Bound» Aeschylus. Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, «Βάτραχοι» Αριστοφάνη

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων έγινε ηχητικός περίπατος, δραματοποιημένη αφήγηση, στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Μεσσήνης, με τη συμμετοχή μαθητών, όπως ακόμα, από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, έγινε παρουσίαση χορικών.

Πρόκειται  για διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.

 

English text

The meeting point of Ancient Messini was revived - after two years of suspension due to covid- with a large number of students, within the framework of the "9th International Youth Festival of Ancient Drama 2022".

The were participations from schools and theater schools from Greece and abroad.

Διαβάστε περισσότερα παρόμοια και άλλα άρθρα στο fre press magazine Go On

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα