Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 15:09

World Tourism Expo 2022: η σημαντικότερη διεθνής τουριστική συνάντηση την 1 Απριλίου

Η World Tourism Expo, η ετήσια σημαντικότερη διεθνής τουριστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 1 με 3 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στο Mact Expo Center, με στόχο την προώθηση της τουριστικής αγοράς.

Η World Tourism Expo έρχεται για να τονώσει την τουριστική αγορά σε όλες τις εκφάνσεις της διαθέτοντας Βusiness 2 Βusiness (συναλλαγές επιχείρησης-επιχείρηση), αλλά και Business 2 Consumer (συναλλαγές επιχείρησης-καταναλωτή) χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση σε μία έκθεση που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό, προορισμών, θεματικών μορφών τουρισμού, ελληνικών προϊόντων, αλλά και τουριστικών αγορών του εξωτερικού θα δώσει ώθηση συνολικά στην αγορά «χωρίς να μένει κανείς πίσω», όπως μας παρότρυνε πρόσφατα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Θα είναι η πρώτη -αναλογικά σε μέγεθος- έκθεση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δια ζώσης και ψηφιακά, με στόχο να αντληθούν τα μέγιστα οφέλη για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που παρέχουν και οι δύο εκθεσιακές μέθοδοι.

Στη WTE ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος.

Η δια ζώσης έκθεση στο iexpo στο Περιστέρι θα τονώσει το ενδιαφέρον για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος υπήρξε το σημείο «κλειδί» για πολλούς προορισμούς τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, αλλά θα αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για ταξίδια εκτός συνόρων, το οποίο αφορά έντονα το κομμάτι των τουριστικών γραφείων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η ttgw για τον Θεματικό Τουρισμό που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 22-24 Οκτωβρίου και το Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο διαδικτυακά μεταφέρονται στη WTE για την σμίλευση του τουριστικού προϊόντος του μέλλοντος.

Ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι μορφές θεματικού τουρισμού που θα φιλοξενηθούν είναι:

 • City Break
 • Αθλητικός Τουρισμός
 • Γεωτουρισμός
 • Εκπαιδευτικός Τουρισμός
 • Θαλάσσιος Τουρισμός
 • Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός
 • Πολιτιστικός Τουρισμός
 • Συνεδριακός Τουρισμός
 • Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας
 • Τουρισμός Υπαίθρου
 • Υπαίθριες Δραστηριότητες
 • Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός

 

Οι νησιωτικοί προορισμοί θα έχουν την ευκαιρία στην WTE να γνωστοποιήσουν σε επαγγελματίες και ιδιώτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα αξιοθέατα, τις παροχές που προσφέρουν στους ταξιδιώτες και να προβάλλουν τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντάς τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μεγάλους tour operators από 25 χώρες.

Ξεχωριστό section της WTE θα αποτελέσει η γαστρονομία, τη στιγμή που η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ελληνικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ο οίνος, ο ζύθος και τα αποστάγματα θα έχουν το δικό τους αποκλειστικό section στην WTE, όπου οι παραγωγοί και οι φορείς τους θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό, αλλά και τους δρόμους του κρασιού, τα επισκέψιμα οινοποιία και ζυθοποιίες.

Για όλα τα sections της WTE θα διοργανωθούν στο περιθώριο της έκθεσης B2B συναντήσεις με tour operators και επαγγελματιών του θεματικού τουρισμού από 25 χώρες και πλέον, πέραν των επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικά συνέδρια με πολλές εκπλήξεις, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε πως οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια θα ανταποκριθούν σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Σημειώνεται πως τα συνέδρια θα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το Mact Expo Center.

Όπως προαναφέρθηκε η WTE εκτός από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά και στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group. Το Mact Expo Center είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απλό και φιλικό προς τον χρήστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διοργανώτρια εταιρεία στο τηλέφωνο 2110129575 και με email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. site www.worldtourismexpo.gr .

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα