Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 18:58

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το διεθνές βραβείο "The Earthshot Prize"

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το διεθνές Βραβείο The Earthshot Prize 2022, μέσω του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, το οποίο αποτελεί έναν από τους επίσημους οργανισμούς που θα προτείνει υποψηφίους.

   Στόχος είναι τα φετινά βραβεία να αποκτήσουν και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι ένας από τους περισσότερους από 250 επίσημους εισηγητές από όλο τον κόσμο, που έχουν προσκληθεί να υποβάλουν υποψηφιότητες.

   Οι επίσημοι εισηγητές επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να εντοπίζουν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, και περιλαμβάνουν οργανώσεις μέχρι και επιχειρήσεις.

   Το φετινό Βραβείο The Earthshot Prize θα εξετάσει υποψηφιότητες που προτείνουν λύσεις για μία από τις πέντε θεματικές του Βραβείου που περιλαμβάνουν:

   * Την προστασία της φύσης

   * Καθαρισμό του αέρα

   * Αναζωογόνηση των ωκεανών

   * Έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα

   * Αποκατάσταση κλίματος

   Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να είναι πέρα από το στάδιο της ιδέας, να έχουν δοκιμάσει τη λύση τους στο πεδίο ή στην αγορά και να βρίσκονται σε ένα σημαντικό σημείο αιχμής για την μεγέθυνση του αντικτύπου τους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι υποψήφιοι μπορεί να προέρχονται από ΜΚΟ, φορείς του Δημοσίου, επιχειρήσεις, ερευνητές, κλπ.

   Εάν έχετε μια λύση που να είναι εμπνευσμένη, και αποτελεσματική, και μια δυνατή ομάδα μπορείτε να επικοινωνήστε με την κα Χριστίνα Δεληγιάννη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για περαιτέρω πληροφορίες.

   Σημειώνεται ότι το The Earthshot Prize θεσπίστηκε το 2020 από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και το Βασιλικό Ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, και αποτελεί το πιο διάσημο παγκοσμίως βραβείο για το περιβάλλον στην ιστορία. Ενώ, οι πρώτοι νικητές ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2021.

   Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο, τον ρόλο του Ινστιτούτου ως Επίσημου Εισηγητή και τη διαδικασία για την επιλογή των νικητών στη επίσημη ιστοσελίδα: www.earthshotprize.org.

   Ηλ. Π.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα