Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 17:16

"Βλέποντας με τις αισθήσεις" τη Μάνη

Το ντοκιμαντέρ του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Μπενάκη «Η Μάνη μέσα από τις Αισθήσεις – ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» θα προβληθεί αυτήν την Κυριακή στις 19:00.
 
Πρόκειται να προβληθεί από το Μουσείο Μπενάκη στον σύνδεσμο εδώ.
 

Η δράση αφορούσε μια ειδικά σχεδιασμένη περιπατητική περφόρμανς με παρεμβάσεις καλλιτεχνών, μέσα και γύρω από την κατοικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor στη Μάνη, ανοιχτό σε επισκέπτες με δυσκολίες πρόσβασης.

Το έργο αναπτύχθηκε σε συνεργασία των μελών της τοπικής κοινότητας, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών ή φυσικών συναντήσεων και προπαρασκευαστικών εργαστηρίων. Ξεκίνησε στις αρχές της άνοιξης και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22/05/2021.
Το έργο περιλάμβανε αφορμές διάδρασης, καλλιτεχνικούς σχολιασμούς και βιωματικές αλληλεπιδράσεις εμπνευσμένες από τα κείμενα του Fermor για το φυσικό τοπίο και τις παραδόσεις της Μάνης. Ο συμμετοχικός περίπατος κατάφερε να εξερευνήσει τις πολυαισθητηριακές διαστάσεις της αρχιτεκτονικής και των χώρων του κτιρίου, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να μοιραστούν πληροφορίες και εντυπώσεις που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια του περπατήματος.
 

Την καταγραφή της παραστατικής αυτής δράσης και τις εμπειρίες μιας οικείας πραγματικότητας σε ένα μικρού μήκους βίντεο υπογράφει η Ειρήνη Στείρου, με επιμέλεια της Lydia Matthews και του Φώτη Φλεβοτόμου
Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι η Βασιλική Σπάχου, η Φένια Παπαδόδημα, ο Γιώργος Παλαμιώτης και η Ειρήνη Στείρου

Συνεργαζόμενοι Φορείς αποτελούν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου, Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” και το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης.

Όλα τα προγράμματα για επισκέπτες με δυσκολίες πρόσβασης υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα