Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 10:14

Επιτυχημένες παραστάσεις για τις "Τελευταίες μαύρες γάτες" παρά τις δυσκολίες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με το έργο "Οι τελευταίες μαύρες γάτες", σε σκηνοθεσία της Γιώλικας Πουλοπούλου.
"Παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε ένα χρόνο τώρα (πανδημία, καραντίνα, δύσκολες διαδικτυακές συναντήσεις, παιδιά νοσήσαντα, τοπικά λοκ ντάουν, καταιγίδα στην πρεμιέρα), ακόμα και την τελευταία στιγμή ένα ψιλόβροχο που μούσκεψε τη Σκηνή του Αμφιθέατρου του Κάστρου, με κίνδυνο να γλιστρήσουν οι ηθοποιοί, δεν μπόρεσε να λιγοστέψει το μεράκι και το κουράγιο των παιδιών να ζωντανέψουν τους ρόλους τους με τον καλύτερο τρόπο" σημειώνουν οι άνθρωποι της Πειραματικής Σκηνής.
"Οι ήρωες της θεατρικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έριξαν αυλαία σε μια παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους φίλους της Πειραματικής. Οι θεατές, παρόλο το ψιλόβροχο, έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την παράσταση για τη νεανική φρεσκάδα και την πρωτοτυπία, το έξυπνο κείμενο και τη εξαιρετική σκηνοθετική ματιά της Γιώλικας Πουλοπούλου, τις υπέροχες χορογραφίες και την κίνηση που δίδαξε η Ανθή-Η. Δρίλια, τη μουσική επένδυση του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, και τα σκηνικά, τα κοστούμια που επιμελήθηκε και τις μάσκες που κατασκεύασε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος. Η συμμετοχή των παιδιών της ΣΥΝΤΗΞΗΣ και η σημαντική βοήθειά τους στη συνεχή εναλλαγή των σκηνικών έδωσε το τελικό στίγμα μιας ακόμα επιτυχημένης ομαδικής θεατρικής δημιουργίας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλη την ομάδα των παιδιών και των συντελεστών για το μεράκι, τη αδιάκοπη δουλειά, την υπομονή και την αντοχή τους μπροστά σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Ένα ακόμα ευχαριστώ για τους φίλους που υποστήριξαν τεχνικά την παράσταση, το Γιώργο Μίνο στο ήχο, το Γιώργο Ηλιόπουλο, από ΗΧΟΣ & ΦΩΣ, στα φώτα και το Γιώργο Αγγελόπουλο στην κατασκευή, στήσιμο και ξεστήσιμο των σκηνικών.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Καλαμάτας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τη στήριξη και τους χορηγούς επικοινωνίας των τοπικών ΜΜΕ για την προβολή της παράστασης, όπως και όλους τους θεατές που ανηφόρησαν στο υπέροχο Κάστρο Καλαμάτας παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας που είχαμε ορίσει για την παρακολούθηση της παράστασης και πειθάρχησαν σε αυτά.
Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα όμορφα καινούργια δρώμενα που έρχονται από την Πειραματική Σκηνή.
Εγγραφές για μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και στη Νέα θεατρική ομάδα, 18.00-20.00 από 13/9.
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (29/9-10/10/21)".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα