Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 08:46

Βραδιά μυσταγωγίας στο Ανδρομονάστηρο της Μεσσήνης

Μια όμορφη μουσική βραδιά, με σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Ανδρομονάστηρο του Δήμου Μεσσήνης, όπου παρουσιάστηκε η «Καντάτα για την Αποκάλυψη», έργο του συνθέτη Τάσου Καρακατσάνη, με την ορχήστρα «Μελίγυρις» υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα.

«Ο Δήμος Μεσσήνης πιστεύει πως η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω εξωστρεφών δράσεων, αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή και συντελεί θετικά σε τοπικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Παράλληλα τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, όσο και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων του Νομού Ευαγγελία Μηλίτση, τόνισαν την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων σε περιοχές με αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο και μίλησαν για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την κτηριακή αποκατάσταση του μοναστηριού, ώστε το ευρύ κοινό να μπορεί να απολαμβάνει την ομορφιά του.  

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την Φάος ΚοινΣΕπ, συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

Γιάννης Θωμόπουλος, Παναγιώτης Τερζάκης, Μαριλένα Κυριακοπούλου, Αμαλία Γιαννούλη, Άρτεμις Αποστολοπούλου, Βαρβάρα Αλαμάνου, Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Ελένη Κακοτυλημένου, Πέτρος Κατσούλης, Ιωάννης Μανωλακάκης, Φιλοθέη Μαστέα, Γιώργος Μίντζας, Σοφία Τσόγκα, Σπύρος Φαρούγγιας, Δημήτρης Χαρλέπας.

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα