Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 09:30

Το Μαγγανιακό Δήμου Μεσσήνης υποδέχεται τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών

Για πρώτη φορά στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης και με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου του Μαγγανιακού ο σημαντικός για το έργο του Όμιλος Ελληνικών Τεχνών θα παρουσιάσει ένα θεατρικό έργο του Παπαδιαμάντη.

Η συνεργασία αυτή συλλόγου και ομίλου αποτελεί μια πολιτιστική σύζευξη και αναβαθμίζει την πολιτιστική διαδρομή του Δήμου Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής αποδεικνύοντας πως τα χωριά μπορούν να αναδειχθούν κοιτίδες πολιτισμού να φιλοξενήσουν και να συνδιοργανώσουν σπουδαίες δράσεις, αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει πολλές φορές το Μαγγανιακό.

Ο Όμιλος Ελληνικών Τεχνών ιδρύθηκε από καλλιτέχνες που εργάζονται στις ελληνικές παραδοσιακές καλές τέχνες. Πρωτεργάτες του Ομίλου είναι ο Τάσος Φωτόπουλος και ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, μαθητές και επί δεκαετίες αμεσότεροι συνεργάτες του Σίμωνα Καρά, ονομαστού λαογράφου, μουσικού και μουσικολόγου που άνοιξε νέους ορίζοντες στην παραδοσιακή ελληνική μουσική. Με το Σίμωνα Καρά συνεργάστηκαν επί δεκαετίες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα τη Σχολή του, την οποία διεύθυναν με μεγάλη επιτυχία και μετά το θάνατο του.

Ο Όμιλος έχει σκοπό τη διαφύλαξη και μετάδοση της ελληνικής παράδοσης στην τέχνη σε κάθε της έκφραση, με τη βαθιά γνώση πως αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτισμικής και εθνικής μας συνείδησης και κληρονομιάς. Ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί τμήματα Δημοτικού Τραγουδιού, Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, θεωρίας της Ελληνικής Μουσικής, θεωρίας και πρακτικής των Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων, Οργανοκατασκευής, Αγιογραφίας, Ψηφιδογραφίας, Μουσικής Παλαιογραφίας, Ελληνικής γλώσσας και Ερμηνευτικής της Εκκλησιαστικής Ποίησης. Τη θεατρική παράσταση «Πεποικιλμένη» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζει το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαγγανιακού.

Γιάννης Λάσκαρης

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα