Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 10:42

Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου  το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY σε χορογραφία Rachid Ouramdane. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο στη Σπάρτη στο πλαίσιο εξακτίνωσης του Φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Με τη θεαματική παράστασηMöbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane,ξεκινά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου το φετινό 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη και εντυπωσιακή παραγωγή η οποία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, μετά τις δύο παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες βρετανικές ομάδες χορού, οι Far From the Norm, με το επαναστατικό έργο BLKDOGτου Botis Seva, το οποίο βραβεύτηκε το 2019 με το βραβείο Olivier καλύτερης νέας χορευτικής παράστασης. Οι Far From the Norm, εξελίσσουν διαρκώς το λεξιλόγιό τους πειραματιζόμενοι με όλα τα street styles, το θέατρο, την περφόρμανς και τον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής που ονομάζεται από φέτος Black Box, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 19.30 με τέσσερα μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles,σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τα ντουέτα δημιουργήθηκαν για τις σκηνές Holland Dance Festival (Ολλανδία), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), Oriente Occidente Dance Festival (Ιταλία) και Skånes Dansteater (Σουηδία), στο πλαίσιο του τετραετούς ευρωπαϊκού δικτύου Europe Beyond Access με συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τα ντουέτα Cornered της Faizah GrootensRe-callτης χορογράφου Βενετσιάνας Καλαμπαλίκη, Feeling Good με αναφορές στον Άνθρωπο του Βιτρούβιου σε χορογραφία Diego Tortelli και Fine Lines που χορογραφεί η Roser López Espinosa.

Ακολουθεί στις 17 Ιουλίου το έργο One More Thing του Ισραηλινού Adi Boutrous και στις 18 Ιουλίου το DEN.TRO της Maria Fonseca από την Πορτογαλία.

Στο 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν φέτος 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Πρόκειται για παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία, την Ισπανία και τη Σλοβακία. Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλο το πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ: kalamatadancefestival.gr

https://youtu.be/ru_Mnhk3dMA

 

Οδηγίες για τους επισκέπτες:

https://kalamatadancefestival.gr/ticket-information/

 

27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#27kdf2021

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-στο https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance

-στο τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111 (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο 17:00-21:00)

-στα καταστήματα Public

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

kalamatadancefestival.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την υποστήριξη στην έκδοση των εισιτηρίων και για τα μπλουζάκια & tote bags του 27ου KDF:
Γραφείο Πληροφοριών και Υποστήριξης της Προπώλησης Εισιτηρίων του 27ου KDF | Φουαγιέ Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Ανοιχτά: Καθημερινές 10:00-13:00 & 18:30 με 20:30, Σάββατα 10:00 με 13:00
Τηλ. επικοινωνίας: 2721093911

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΑΙΝ STAGE - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

-στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

- στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €15,00

Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: €12,00

Περιορισμένης ορατότητας / β΄ ζώνη: €10,00

-στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ στη ΣΠΑΡΤΗ

Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €10,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη του αντίστοιχου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

 

BLACK BOX - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

στο ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γενική είσοδος: €12,00

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ART WITHIN ONE

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αφού προμηθευτούν δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας. 

Το 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της εφαρμογής των μέτρων προστασίας, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΦΑΡΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ALPHA BANK

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

AEGEAN

PHARMA GROUP

ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ 

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

PHARMAZAC

ΑΓΑΝ Ο.Ε.

KOUROS MARITIME ENTERPRISES INC

NUERIA PROPERTIES

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝΙΔΡΥΜΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ASTIR WINERY

ΛΟΥΞ

ΛΩΤΟΣ

PLATEA

AGROVIM

TO KAA ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ CITY HOSPITAL ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΟ 27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

KAA ΔΙΑΠΛΑΣΗ

CITY HOSPITAL

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας  είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φεστιβάλ EFFE -  Europe for Festivals, Festivals for Europe

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα