Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 14:20

Καλαμάτα: Παρουσίαση του βιβλίου «Με ένα κόκκινο κουμπί» της Ελένης Μπετεινάκη

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Με ένα κόκκινο κουμπί» της Ελένης Μπετεινάκη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου, στη σελίδα facebook του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ στην Καλαμάτα.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Με ένα κόκκινο κουμπί», σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου, η Ελένη Μπετεινάκη θα συνομιλήσει ζωντανά με τη Δήμητρα Δημοπούλου.  

Ο σύνδεσμος είναι ο εξής: https://www.facebook.com/vivliopolis.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, αρχίζει να φοβάται κι ας είναι ατρόμητος (Ασίντ σημαίνει λιοντάρι). Μια νύχτα, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί.

Θα βρεθεί σε μια ακτή με μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δυο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται.
Εκεί έρχεται συχνά κι ένα θαλασσοπούλι κατάμαυρο, με ράμφος παράξενο και μακρύ. Είναι ο Αριστοτέλης ο θαλασσοκόρακας. Ώσπου ξαφνικά, ένα πρωί ο Ασίντ χάνει το κουμπί του. Μια ιστορία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα προσφύ-γων.

Επίσης θα τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν και να καταλάβουν έννοιες όπως πόλεμος, μετανάστης, πρόσφυγας. Θα νιώσουν και θα αντιληφθούν πως όλα τα πλάσματα της γης χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, οικογένεια και φίλους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και γονείς

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα
Η Ελένη Μπετεινάκη είναι νηπιαγωγός και ασχολείται με τη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και sites και διατηρεί τη στήλη «Τα παραμύθια του Σαββάτου» στο cretalive.gr, Το 2015 της απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή», για την εισαγωγή με ευφάνταστους τρόπους των παιδιών προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Μπορείτε να βρείτε την Ελένη Μπετεινάκη στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/elenibetinaki
Instagram: @Elenibetinaki
Youtube: https://www.youtube.com/user/elenbet

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα