Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 16:32

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Μεθώνη για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, τελέστηκε χθες Παρασκευή 9 Απριλίου, η Δ’ στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στη Μητροπολιτική Περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής του περιοδείας για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επισκέφθηκε την ιστορική Κωμόπολη της Μεθώνης. 

Κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών, χοροστάτησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Καθεδρικό Ναό της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού Οικονόμο Δημήτριο Καλδή και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκου. 

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο «μάνα του κόσμου», η οποία προσέφερε την ψυχή και το σώμα της για τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Συνάμα προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν τη θυσιαστική της πορεία, δείχνοντας ανοχή και αγάπη στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου. 

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Δημήτριος Βρεττάκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα