Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:44

Η 18η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών περνά από την Καλαμάτα

Από την Καλαμάτα θα περάσει η φλόγα της αγάπης της 18ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου σε μια μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κ. Πρωτόπαπα και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, για συμμετοχή της Υπηρεσίας στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η φλόγα ταξιδεύει στην πόλη μας και παραδίδεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.) Αργολίδος «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν την διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.

Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 25ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Φάρις. Συμμετέχουν και στηρίζουν το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας καθώς και η Ελληνική Αστυνομία.

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002, και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για την διάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων Σώματος στην ελληνική κοινωνία.
Κατά την διάρκειά της, η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της Αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα