Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 14:44

"Διεθνείς Μουσικές Ημέρες" με παγκόσμιους καλλιτέχνες στο Κάστρο Καλαμάτας

Με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο επιστρέφουν για 4η χρονιά οι "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας", κάνοντας πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στην "Φάρις".

Με πέντε διαφορετικές συναυλίες και σημαντικούς καλλιτέχνες οι "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας" από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Καλαμάτας.

"Η Καλαμάτα δείχνει τον δρόμο" τόνισε ο πρόεδρος της "Φάρις" Παντελής Δρούγας. "Η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη ειδικά για τον χώρο της τέχνης, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει τηρώντας όλους του κανόνες" συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ο Στάθης Γυφτάκης καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επεσήμανε πως "Η τέχνη πρέπει να βρίσκει τρόπους να εκφράζεται σε κάθε συνθήκη. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος τις "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας", βλέποντας και την επιτυχία που σημείωσε το 26ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το περασμένο μήνα".

Με πρωταγωνιστές τον Jean-Guihen Queyras, έναν από τους πιο εμβληματικούς βιολοντσελίστες της εποχής μας, τον ανερχόμενο βιολονίστα- φαινόμενο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και πολλούς αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας φέτος.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ιδρύθηκαν το 2017 από την τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο και οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Φέτος πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 25/09 ρεσιτάλ πιάνου με τον Μάνο Κιτσικόπουλο, ώρα 18:00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Σάββατο 26/09 Jonian Ilias kadesha and Caerus ensemble, ώρα 18:00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Κυριακή 27/09 Jean Quien & Jeremie Queyras, ώρα 18:00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Δευτέρα 28/09 "Δάφνις και Χλόη" του Ορέστη Λάσκου σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με ζωντανή πρωτότυπη μουσική συνοδεία, ώρα 20:00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Τρίτη 29/09 Συναυλία μουσικής Δωματίου με τους Αλεξία Μουζά (πιάνο), Indira Rahmatulla (βιολοντσέλο) και Felix Froschhammer (βιολί) ώρα 20:00, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Προπώληση εισιτηρίων Δευτέρα ως Παρασκευή, 16:00-20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας!

Είσοδος 5 ευρώ και δωρεάν για μαθητές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα