Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 10:46

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στα Μέγαρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του δήμου Μεγαρέων.

Η  8η Μαρτίου, έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως από το 1857 ως “παγκόσμια ημέρα της γυναίκας” προς τιμήν των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας  της Νέας Υόρκης, οι οποίες πρώτες διεκδίκησαν δυναμικά καλύτερες συνθήκες εργασίας  και ίσα εργασιακά δικαιώματα. Είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου. Από τότε έως σήμερα ο αγώνας για ισότιμη συμμετοχή συνεχίζεται αμείωτος, ενώ εντείνεται περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, όπου η ανεργία και η υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας πλήττουν πρώτα απ΄ όλους τις γυναίκες.

Το τμήμα άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των φύλων, της διεύθυνσης κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης, Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Μεγαρέων, στο πλαίσιο αυτής της επετείου, διοργανώνει εκδήλωση, αφιέρωμα στην “ημέρα της γυναίκας” την Κυριακή 11 Μαρτίου, με ομιλίες της κ. Δήμητρας Αναστασιάδου, κοινωνιολόγου διδάκτορος Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα: “Ο γυναικείος λόγος τότε και τώρα”, της κ. Ελευθερίας Σαμούρη, φιλολόγου – ιστορικού, με θέμα: “Αναζητώντας τα ίχνη της γυναίκας στην ιστορία” και της κ. Ελένης Ρήγα, καθηγήτριας φιλολόγου, αντιδημάρχου Μεγαρέων και θέμα: “ Η γυναίκα μέσα από τα μάτια των εφήβων του δήμου Μεγαρέων”.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα