Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 22:34

Λαμπερή πρεμιέρα για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Λαμπερή ήταν η πρεμιέρα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο αμφιθέατρο κάστρου Καλαμάτας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξαν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez, με το έργο TRACES, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Σε μία προσπάθεια να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, λόγω των συνθηκών, υποχρεωτική ήταν η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Ενώ προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας λειτούργησε ουσιαστικά με το 55% της πληρότητάς του το αμφιθέατρο του κάστρου. 

Να σημειωθεί ότι το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα