Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 18:15

Βραβεύσεις επιχειρήσεων στον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου (Βίντεο)

Τα βραβεία του 6ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με όλους τους ελαιοκομικούς φορείς του νησιού απονεμήθηκαν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Τα βραβεία δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Μανόλη Χνάρη, Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Περιφερειακό Σύμβουλο Αντώνη Τζεδάκη, και από μέλη της διοίκησης του φορέα.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 57 δείγματα, εκ των οποίων 18 Βιολογικής καλλιέργειας και 39 συμβατικής (32% Βιολογικά & 68% Συμβατικά). Οι εκπρόσωποι των βραβευθέντων επιχειρήσεων ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την συνολική στήριξη της και μέσα από τον διαγωνισμό για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την ανάδειξη του Κρητικού ποιοτικού ελαιολάδου στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

Δείτε το βίντεο: 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των βραβευθέντων επιχειρήσεων τυποποιημένου ελαιολάδου ευχαρίστησε για την συμμετοχή, και το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια –όπως είπε- για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, που αποτελεί το «χρυσάφι» της Κρήτης και αναδεικνύεται παγκοσμίως. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη, την διοίκηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης για την διοργάνωση του επιτυχημένου θεσμού.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ανέφερε: «Παρά την δύσκολη συγκυρία, λόγω της προβληματικής ελαιοκομικής περιόδου, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, διοργανώσαμε τον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου. Σκοπός μας ήταν, να στηρίξουμε τους παραγωγούς & τυποποιητές, για την προσπάθεια που έκαναν, προκειμένου να παράξουν ένα ποιοτικό προϊόν. Ένας διαγωνισμός, που έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει ως απώτερο στόχο την ανάδειξη του προϊόντος, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας, για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, με βάση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές, οι οποίοι με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, υποστηρίζουν – κατά το στάδιο της αξιολόγησης - όλα αυτά τα χρόνια το διαγωνισμό.»

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Μέσα απ' αυτό το διαγωνισμό, προσπαθούμε να αναδείξουμε την ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου. Η ποιότητα αυτή σε συνδυασμό με τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, είναι απόρροια των ορθών μεθόδων καλλιέργειας και τυποποίησης, που ακολουθούν οι παραγωγοί μας. Ωστόσο όλο και περισσότεροι παραγωγοί από χρονιά σε χρονιά, τυποποιούν το προϊόν τους και του δίνουν ταυτότητα. Τα αποτελέσματα του μόχθου τους και της σκληρής δουλειάς τους, βραβεύουμε εμείς σήμερα. Θα ήθελα να συγχαρώ όσους διακρίθηκαν, καθώς και να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, για την εμπιστοσύνη, που δείχνουν στο θεσμό αυτό. Τέλος να ευχαριστήσω τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αμέριστη υποστήριξη τους στο Διαγωνισμό όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλους τους φορείς - συνδιοργανωτές.»

Η ανάδειξη των ποιοτικότερων τυποποιημένων Κρητικών ελαιολάδων για την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020, πραγματοποιήθηκε από την κριτική επιτροπή, ακολουθώντας το παγκόσμιο πρότυπο ποιότητας, Mario Solinas, με συντονίστρια της διαδικασίας την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης ελαιολάδου της Α.Σ Ρεθύμνης, Ελευθερία Γερμανάκη. 

Στον φετινό διαγωνισμό διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν τα ακόλουθα ελαιόλαδα: 

Εμπορική ετικέτα –

brand name

Εταιρία

Διάκριση

ΚΟΛΥΜBAΡI ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

TERRA CRETA SA

ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ

VITA UNIVERSALIS O.E.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΕΛΑΙΑ

GRAND CRU

TERRA CRETA SA

ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

ΑGOYRON

NΙΚΟΛΑΟΣ ΑΪΛΑΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

TERRA ZAKROS

NΙΚΟΛΑΟΣ ΑΪΛΑΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ  ΟΕ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

SITIA 03

NΙΚΟΛΑΟΣ ΑΪΛΑΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

LADI 03

TSOUDEROS LTD

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΑΕΒΕΤΕ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ELIAMA DV PREMIUM

ELLIS FARM

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

AΝΩΣΚΕΛΗ

ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Ε.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

OLIVE -BREEZE

ΤΣΙΜΠΙΜΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

LADI

TSOUDEROS LTD

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ZIRO EARLY HARVEST

ΖΙΡΟ ΣΗΤΕΙΑ Ο.Ε.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Στην κατηγορία της Βιολογικής καλλιέργειας: 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ

TERRA CRETA SA

ΧΡΥΣΗ ΕΛΑΙΑ

PAMAKO MOUNTAIN ORGANIC MONOVARIARITY

PAMAKO

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΕΛΑΙΑ

PAMAKO MOUNTAIN ORGANIC BLEND

PAMAKO

ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΛΑΙΑ

EFKRATON

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

CRETANTHOS BIO EARLY HARVEST

CRETANTHOS

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

CRETANTHOS BIO EXTRA VIRGIN

CRETANTHOS

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΣΚΟΥΤΑΡΙ

ΜΑΡΙΑ ΣΓΟΥΡΟΥ «ΣΚΟΥΤΑΡΙ»

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

OLIAMA

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

PLAKIAS OLIVE OIL

ΣΤΑΥΓΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

TOPLOU MONASTERY ORGANIC

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

MICHELAKIS FAMILY ORGANIC

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ZERO ONE VERY EARLY HARVEST

ZERO ONE OLIVE OIL

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ZERO ONE PREMIUM

ZERO ONE OLIVE OIL

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα