Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 12:06

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αναζητά τη νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζει την επιτυχημένη δράση του, για τέταρτη χρονιά, αναζητώντας θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μία νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων.

Στόχος των διοργανωτών είναι να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του εργαστηρίου 2020 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου (οι όροι συμμετοχής είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το ΕνΘεΣυ διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης και οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από τους Σοφία Διονυσοπούλου, Ακύλλα Καραζήση, Ηρακλή Λογοθέτη, Γιάννη Τσίρο, Κώστα Φιλίππογλου.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά και τα αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια.

Στο τέλος του Εργαστηρίου, τρία επιλεγμένα μονόπρακτα παρουσιάζονται στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνθήκες πλήρους θεατρικής παραγωγής, ανοιχτής για το κοινό.

Όλα τα υπόλοιπα μονόπρακτα των συμμετεχόντων στο ΕνΘεΣυ παρουσιάζονται υπό μορφή Αναλογίου σε αίθουσα του Ιδρύματος. 

Περισσότερες πληροφορίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα