Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 12:38

Η παρουσίαση του βιβλίου "Νίκος Καββαδίας: Ο Αρμενιστής ποιητής" στη Καλαμάτα (Βίντεο)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Γελασάκη "Νίκος Καββαδίας: Ο Αρμενιστής ποιητής", θα γίνει το Σάββατο 09 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, από τον Πολιτιστικό Αντίλογο και τις Εκδόσεις Άγρα, στο χώρο τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα), στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Για την παρουσίαση ενημέρωσε η Τόνια Καραλιά, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Πέμπτη, στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Στην συνέχεια μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου, λέγοντας "Ο Μιχάλης Γελασάκης φέρνει στην επιφάνεια, 44 χρόνια μετά το θάνατο του Καββαδία, ανέκδοτο και αθησαύριστο έργο και πολλά ευρήματα", ενώ επεσήμανε πως θα ήταν πολύ σημαντικό να ζήσει ο κόσμος την πρωτόγνωρη εμπειρία, να ακουστεί στην εκδήλωση ένας στίχος του Καββαδία με σήματα μορς.

Επιπλέον με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ερευνητής της λογοτεχνίας Γιώργος Ζεβελάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε το βίντεο:

 

Ο Μιχάλης Γελασάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σπούδασε δημοσιογραφία. Διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής του μουσικού περιοδικού "Δίφωνο", διευθυντής προγράμματος του ρ/σ Δίφωνο fm και ραδιοφωνικός παραγωγός. Υπήρξε συντάκτης του ένθετου "Βιβλιοθήκη" της Ελευθεροτυπίας, μουσικός επιμελητής του ρ/σ Βήμα fm, αλλά και συνεργάτης στα μουσικά περιοδικά "Pop & Rock", "Όασις", "Μετρονόμος" κ.α. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της διαδικτυακής μουσικής εφημερίδας "Μusicpaper.gr." Κυρίως ο Χρίστος Θεοδώρου αλλά και άλλοι συνθέτες έχουν μελοποιήσει στίχους του, ενώ έχει γράψει τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση "Μυστικά" και το λιμπρέτο για τη διασκευή σε μιούζικαλ του έργου "Τα μάγια της πεταλούδας" του Λόρκα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα