Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 17:11

Ημερίδα για μαθητές με θέμα: "Προστατεύοντας τα προσωπικά μας δεδομένα, ο GDPR και οι 40 κλέφτες"

Εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: "Προστατεύοντας τα προσωπικά μας δεδομένα, ο GDPR και οι 40 κλέφτες", συνδιοργάνωσαν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον Πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, ο πρόεδρος της Αρχής, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι "μία από τις βασικές προτεραιότητες της Αρχής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων".

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Μενουδάκος ανέφερε:

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τέτοια ημέρα με ειδική σημασία για την Αρχή, 22 χρόνια μετά την ίδρυσή της, απευθυνόμαστε στη νέα γενιά, στους λεγόμενους "ψηφιακούς αυτόχθονες" (digital natives). Στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας που συνδιοργανώνουμε με το ΙΤΕ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο και απλά παραδείγματα για τους κινδύνους από την έκθεση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας, χρησιμοποιώντας πάντα την κριτική τους σκέψη".

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Νίκος Μανωλόπουλος, σε χαιρετισμό του, επισήμανε: "Για το ΚΠΙΣΝ οι μαθητές αποτελούν ένα κοινό με ειδική βαρύτητα και στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει ένα εκτενές πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων το οποίο εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, το σχολικό έτος 2018-2019 υποδεχτήκαμε 130.000 μαθητές. Βέβαια, αυτό γίνεται δυνατό με τη συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος".

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα