Ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου έως και Πέμπτη 9 Ιουλίου με το σημαντικό έργο του Ράντοβαν Ίβσικ " Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΚΟΡΝΤΟΓΚΑΝ".

Μια απαιτητική παράσταση σε μετάφραση του Βασίλη Νικολαίδη, διασκευή και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ, μουσική του Γιώργου Κουρουπού, σκηνικά κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, που στηλιτεύει και καταδικάζει τη βία και την απαράδεκτη και άδικη  άσκηση της εξουσίας από κακούς βασιλιάδες,  πολεμοχαρείς κυβερνήτες, βίαιους αρχηγούς.

Το ηθικό δίδαγμα για μεγάλους και μικρούς: Οι κακοί βασιλιάδες με την άδικη χρήση εξουσίας  φέρνουν την παρακμή, τη διαφθορά, την καταστροφή, τη βία, το θάνατο. Το έργο γραμμένο την εποχή του πολέμου παρουσιάζει τον αποτροπιασμό  της εποχής για τη βία. Από τότε, πέρασαν  πολλά χρόνια . Τι άραγε έχει αλλάξει στο σημερινό κόσμο; Γύρω μας οι πόλεμοι ξεφυτρώνουν σκορπώντας  βία και θάνατο σε λαούς ανυπεράσπιστους, στον παραλογισμό αφρόνων ιδεολογιών  από αρχηγούς κρατών που θεωρούν τις καταστροφές, τη βία και το θάνατο  επιτυχία και στόχο ζωής.

Ο δικός μας ρόλος σαν θεατές και δημιουργοί μέσα από την τέχνη του θεάτρου είναι  να αποδεικνύουμε τη φρίκη του πολέμου και της βίας, προωθώντας παράλληλα την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο μέσα από την ενσυναίσθηση, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ισοτιμία των πολιτών.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί έφηβοι:

Λούνα: Βασιλική Παπαδόδημα

Αγγελιοφόροι: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Ελευθερία Χάϊκου, Βασιλική Αποστολάκη

Οντάν: Περσέας Κλάδης

Τρελλός: Νεφέλη Ρήγα, Μάξιμος Γεωργακόπουλος

Βασιλιάς Γκόρντογκαν: Κυριάκος Λιανέας

Βασιλικός ξεριζωτής αυτιών: Στέφανος Κάλλας

Βασιλικός ξεριζωτής ματιών: Γιάννης Αρβανίτης 

1ος χωρικός: Ειρήνη Νικολάου 

2ος χωρικός: Βασιλική Αποστολάκη

3ος χωρικός: Γιάννης Αρβανίτης

Λευκή: Ζωή Κεχαγιά, Αναστασία Μαυρέα 

Τίνατιν: Φοίβος Λαμπρόπουλος 

Ιππότης: Σοφία Δασκαρόλη,  Ορφέας Χριστακούδης

Πουλί: Άννα Βασιλοπούλου 

Τικαλίνα: Άννα Βασιλοπούλου, Νεφέλη Ρήγα, Ελένη Φραγκουδάκη

Στρατιώτες: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Βασιλική Αποστολάκη, Κατερίνα Ρήγα, Ελένη Φραγκουδάκη, Ελευθερία Χάϊκου

 

Οι θεατές μπορούν να κλείσουν θέση στα τηλέφωνα : 6977437279, 6971540945.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας: