Το 13ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2026 ολοκληρώνεται με ένα εντυπωσιακό διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις, φέρνοντας τη διασκέδαση στο επίκεντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Η κορύφωση των εορτασμών διεξάγεται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026 στις 16:00 με τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, η οποία θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η τελετή λήξης θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία, με τον Γιώργο Κρικοριάν στην παρουσίαση και τον DJ Νάσο Παπατζιμόπουλο στα decks. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη συναυλία από την Ήβη Αδάμου, προσφέροντας μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες.
Η γιορτή συνεχίζεται την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026, με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Στις 12:00, στην ακτή ΝΟΚ (όπισθεν Λούνα Παρκ), η ομάδα Polis Art Events υλοποιεί τη δράση «Καρναβαλοχρώματα».
Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση που περιλαμβάνει παιχνίδια, μπουρμπουλήθρες και τη χρήση πολύχρωμης σκόνης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα Κούλουμα σε ένα κλίμα ευφορίας και δημιουργικότητας. Η δράση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό για την Καλαμάτα, συνδυάζοντας την παράδοση της Καθαρής Δευτέρας με σύγχρονα στοιχεία υπαίθριας ψυχαγωγίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων στοχεύει στην ανάδειξη της Καλαμάτας ως κορυφαίου αποκριάτικου προορισμού, συνδέοντας την κεντρική αγορά με το ιστορικό κέντρο και την παραλία. Η συμμετοχή των καρναβαλικών πληρωμάτων και η ενσωμάτωση καλλιτεχνικών δρώμενων υψηλού επιπέδου ενισχύουν την τουριστική και πολιτιστική δυναμική της περιοχής.
Η δημοτική αρχή και η Κ.Ε. Φάρις προσκαλούν το κοινό να συμμετέχει ενεργά στο διήμερο των εκδηλώσεων, το οποίο σηματοδοτεί τη λήξη της φετινής αποκριάτικης περιόδου και την υποδοχή της Σαρακοστής με τον πιο δυναμικό τρόπο.
