Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 14:07

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε Πανελλήνια Συνέδρια

Οι εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα παρουσιάσουν τη διδακτική τους πρόταση «Γέφυρες στην Εκπαίδευση», το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Πάτρα. Με Διεθνή Συμμετοχή, της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής (Organisation Mondial pourl’Education Préscolaire – Ο.Μ.Ε.Ρ.), το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο: «Ενισχύοντας την αλληλεπίδραση, υποστηρίζοντας την έκφραση: προκλήσεις και προοπτικές στη μάθηση και διδασκαλία παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας».

Την τελευταία τριετία στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εφαρμόζεται το καινοτόμο πρόγραμμα S.T.E.A.M.. To S.T.E.A.M. είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης που χρησιμοποιεί την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά ως σημεία πρόσβασης για την ανάπτυξη της έρευνας, του διαλόγου και της κριτικής σκέψης. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμμετέχουν στη βιωματική μάθηση, να εμμένουν στην επίλυση προβλημάτων, να μαθαίνουν να εργάζονται, να συνεργάζονται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία και να καλλιεργούν δεξιότητες.

Στο κομμάτι της ανταλλαγής καλών πρακτικών, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα παρουσιάσουν το καινοτόμο πρόγραμμα, τη μεθοδολογία του και τα οφέλη αυτού του προγράμματος σε πανελλήνια συνέδρια με διεθνή συμμετοχή.
Οι εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης, Βλαχάκη Ευθυμία, Γούση Κατερίνα, Κυριοπούλου Ανθή-Θεοδώρα, Τσέλιου Βασιλική θα παρουσιάσουν τη διδακτική τους πρόταση «Γέφυρες στην Εκπαίδευση»  στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της προσχολικής εκπαίδευσης, Κουλούρη Ελένη-Μαρία, Κωνσταντοπούλου Χριστίνα και Μπούρα Αγγελική θα παρουσιάσουν τη διδακτική τους πρόταση «Η αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας για την προσέγγιση θεμελιωδών Γεωμετρικών εννοιών και κατασκευών στην Προσχολική Εκπαίδευση», το Σάββατο στις 11.15 το πρωί, στο 36 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα, με τίτλο: «Ο διευρυμένος ρόλος των Μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία: Προκλήσεις στον επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης».

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά οι εκπαιδευτικοί σταθερά τολμούν και καινοτομούν ανταποκρινόμενοι στις εκπαιδευτικές προσκλήσεις του 21ου αιώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα