Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 11:14

Πορεία φοιτητών από όλες τις σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Φοιτητές από όλες τις σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου) που εδρεύουν στην Καλαμάτα έδωσαν μαχητικό παρόν στην πορεία που διοργανώθηκε το Σάββατο στο Κέντρο της πόλης έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής φοιτητών 4ου έτους του τμήματος ΤΕ.ΤΡΟ. Στην πορεία  συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών Σ.ΤΕ.Γ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, αφορμή ήταν τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την αρχή του εξαμήνου. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Με την έναρξη των μαθημάτων τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων και θεωριών, λόγω της έλλειψης καθηγητών, ενώ δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα.

Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει το τμήμα της Λογοθεραπείας  και το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ακολουθεί το πλαίσιο της επιτροπής φοιτητών:
 
"Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά εμπόδια για τις σπουδές μας. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας επιβαρύνοντας τους φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με την μη πραγματοποίηση εργαστηρίων λόγω έλλειψης καθηγητών. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση, βέβαια αντιμετωπίζει το τμήμα Λογοθεραπείας καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ."
 
Οι απαιτήσεις είναι οι εξής:
1) Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών 
2)Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης 
3)Να μην χαθεί και να μην μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία 
4)Κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του       αναλώσιμα 
5)Αντιστοίχηση μαθημάτων ΤΕ.ΤΡΟ με ΕΠΙ.ΤΕΤΡΟ 
6)Ενημέρωση των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου 
7)Επαναφορά 3ης εξεταστικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα