Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 15:20

Τα δωρεάν εργαλεία γεωργίας ακριβείας στο Σχολείο Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Στη σειρά μαθημάτων που παρακολουθούν από το Δρ. Τάκη Παπαδόπουλο, μηχανολόγο μηχανικό, ενημερώνονται μεταξύ άλλων και για τη χρήση κάθε δωρεάν πλατφόρμας με δορυφορικά δεδομένα του προγράμματος Κοπέρνικος τη Ευρωπαϊκής Διαστημικής Εταιρείας.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, πρόκειται για ελεύθερα δεδομένα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για να γίνουν αποδοτικότερες οι καλλιέργειες και τα παραγόμενα προϊόντα πιο ποιοτικά. Βαρύτητα δίνεται στα σωστή καλλιεργητική πρακτική στους ελαιώνες,όπου τα οφέλη μέσα από τη χρήση των δεδομένων αυτών αναμένεται σημαντική.

Ο χημικός Νίκος Κουτσούκος, εκ των ιδρυτών του Σχολείου, επισημαίνει πως μέσα από τη χρήση τέτοιων εργαλείων μόνο όφελος μπορεί να υπάρξει για τους παραγωγούς και τα προϊόντα.

Να σημειωθεί πως στόχος είναι η διάδοση της γνώσης, για να υπάρχει προστασία από τις αβεβαιότητες της καλλιέργειας και να αυξηθεί η απόδοση και η ποιότητα.
Το Σχολείο βρίσκεται εν αναμονή του καταστατικού του και θα αποτελεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό να μεταφέρει τη γνώση προς τα κάτω.
Τα μαθήματα που θα γίνουν στη συνέχεια θα αφορούν και στα ελαιοτριβεία αλλά και ειδικότερα στα προϊόντα γευσιγνωσίας, ελιά και ελαιόλαδο.
 
Δείτε το βίντεο:
 
 
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα