Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 10:16

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα στα σχολεία της Μεσσηνίας (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς σήμερα τελέστηκε ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία και οι μαθητές με ανυπομονησία περιμένουν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Ο ενθουσιασμός στο πρόσωπο των παιδιών είναι φανερός αφού επέστρεψαν, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πίσω στις αίθουσες έχοντας όρεξη και περιέργεια να ανακαλύψουν νέα πράγματα που τους περιμένουν. Το άγχος ωστόσο δεν κρύβεται από τους μαθητές της Γ' Λυκείου που προετοιμάζονται για μια απαιτητική χρονιά που χρειάζεται κόπο και αφοσίωση ώστε να επιτύχουν σε αυτό τον δύσκολο στόχο που είναι οι Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Αφού τελέστηκε ο αγιασμός οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες ώστε να πάρουν τα βιβλία και να τους καλωσορίσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Ειδικότερα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με τη παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ευχήθηκε στους μαθητές καλό ξεκίνημα στην νέα σχολική χρονιά, καθώς συμβούλευσε τους μαθητές και τους καθηγητές να εφοδιαστούν με δύναμη και υπομονή ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην φετινή χρονιά.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε με την σειρά του καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και επεσήμανε στους μαθητές της Γ΄Λυκείου να έχουν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και να πετύχουν το στόχο τους.  Καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε και ο ίδιος καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές. 

 Δείτε το βίντεο:

 

  Η τέλεση του αγιασμού στο Μουσικό σχολείο Καλαμάτας:

 

Η τέλεση του αγιασμού στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα