Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 22:41

Οι πρώτες αλλαγές στην παιδεία από την νέα κυβέρνηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας , Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Πέμπτη το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να αναφερθεί στις βασικές αλλαγές που προβλέπει η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αρχική αλλαγή αποτελεί ο καθορισμός του ανώτατου ορίου σπουδών, όπου προβλέπεται να είναι ν συν 2, δηλαδή οι φοιτητές όταν θα ολοκληρώνουν το χρονικό διάστημα που ορίζει το εκάστοτε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα θα έχουν χρονικό περιθώριο συν δυο χρόνια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Επιπλέον, η κατάργηση του ασύλου καθώς και η απαλλαγή του σχολείου από τον έλεγχο του Υπουργείου,αναθέτοντας έτσι περισσότερες πρωτοβουλίες στους εκπαιδευτικούς.
Η δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών σχολείων και η ενδυνάμωση των πειραματικών σχολείων, καθώς θα δοθεί επίσης μεγαλύτερη βαρύτητα και στην ειδική αγωγή.

Σημαντικό ανασχεδιασμό αποτελεί και η αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εφόσον τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα θα αναλάβουν τον καθορισμό του βαθμού εισακτέων αλλά και τη βάση εισαγωγής.

Οι παραπάνω αλλαγές, λοιπόν, αποτελούν μερικές από τις βασικότερες που πρόκειται να τεθούν αύριο από τον πρωθυπουργό με σκοπό να ενισχυθεί η αυτονομία του δημόσιου σχολείου και να διαμορφωθεί άρδην η μορφή του δημόσιου πανεπιστημίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα