Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 12:07

Τη Δευτέρα αρχίζει το Θερινό Σχολείο

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2018 και ώρα 8μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης του 14ου Θερινού Σχολείου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Ν. Πολίτης», στην Καλαμάτα.

Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώνει για 14ο έτος το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Α.Τ.Ε.Ι.

Στο φετινό Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 38 Ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων), μαθήματα της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού στην αγγλική γλώσσα. Οι Διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο Πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το Πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Στην τελετή έναρξης θα γίνει ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα: «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας». Το Θερινό Σχολείο ολοκληρώνεται στις 2 Αυγούστου 2019.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα