Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 09:05

Σοβαρά προβλήματα έχει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ενημέρωσε ακόμη μία φορά τους αρμόδιους φορείς ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος.

Σε έγγραφο, που απευθύνεται προς τον Δήμο Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, τη Σχολική Επιτροπή Μ.Π.Ε., τη Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Π.Ε.Ν. Μεσσηνίας, ο κ. Χριστόπουλος τονίζει ότι:

(1) Τα συστήματα πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας και απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία τους. Σε περίπτωση συμβάντων την ευθύνη θα έχει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, γιατί παρά τα σχετικά έγγραφα, το θέμα αντιμετωπίζεται με απάθεια. Επιπλέον είναι άμεση ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα συναγερμού και να υπάρξει επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας.

(2) Παρά τις εργασίες που έγιναν στην ταράτσα του κτιρίου από τον εργολάβο πέρυσι το καλοκαίρι, συνεχίζεται στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς, και επίσης στάζει το στέγαστρο εισόδου. Απαραίτητα πρέπει να γίνουν εργασίες το καλοκαίρι.

(3) Δεν έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του έργου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου. Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόσφατα το σχολείο απέκτησε τέσσερις διαδραστικούς πίνακες, επομένως, επείγει η εκτέλεση των σχετικών εργασιών.

(4) Στο σχολείο υπήρχαν τρία παγκάκια, που στάλθηκαν στο δήμο για επιδιόρθωση και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί. Απαιτείται η άμεση τοποθέτηση.

(5) Χρειάζεται φύτευση γκαζόν και δέντρων, επιδιόρθωση του συστήματος ποτίσματος, με το νερό να χύνεται άσκοπα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στο Δήμο. Χρειάζεται προσπάθεια να ποτίζονται όλα τα δέντρα.

(6) Πρέπει να αντικατασταθούν τα σπασμένα υαλότουβλα.

(7) Χρειάζεται άμεση διαμόρφωση – στρώσιμο του δρόμου που οδηγεί στην πίσω πόρτα, δυτικά του σχολείου και στην είσοδο του 8ου Νηπιαγωγείου.

(8) Να τοποθετηθεί κουδούνι στην εξωτερική πόρτα και να επιδιορθωθεί εξωτερικό φωτιστικό στον προαύλιο χώρο.

(9) Χρειάζεται υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ καρέκλες, θρανία, γραφεία, ντουλάπες, πάγκοι εργαστηρίων φυσικής και εικαστικών κλπ).

Η αντιμετώπιση των παραπάνω σημείων καθιστά το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό των 2,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν για την ανέγερσή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα