Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 23:09

Στην Κόνιτσα μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας το τριήμερο 19,20,21 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Φύση» που εκπονούν τη σχολική χρονιά 2018-19. Υπεύθυνοι για την εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαργαρίτης Κωνσταντίνος, Οικονομοπούλου Παναγιώτα, Παξιμαδά Νικολέτα και ο διευθυντής Ζόμπολας Αναστάσιος.

Το τριήμερο περιλάμβανε επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς: στις «Πελλάδες» τα σπίτια των ψαράδων της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, στον παραδοσιακό οικισμό στο Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας στα Γιάννενα με το Μουσείο του Αλή Πασά, στο οικισμό Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, στο βυζαντινό ναό της μονής Μολυβδοσκέπαστης στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στον παραδοσιακό οικισμό της πόλης της Κόνιτσας. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στον ποταμό Βοϊδομάτη, επισκέψεις σε παραδοσιακά γεφύρια της περιοχής και στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας «Παύλος Βρέλλης» που με τα κέρινα ομοιώματα αποτυπώνεται μεγάλο μέρος της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο και τα οφέλη που απέκτησαν οι μαθητές και μαθήτριες ήταν πολλά και σημαντικά για το φυσικό όπως επίσης και για παραδοσιακό ανθρωπογενές περιβάλλον της χώρας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα