Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 19:15

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2019. Συνολικά παίχθηκαν 12 παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ στην τελετή έναρξης συμμετείχε ο Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού» και στην τελετή λήξης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυροµµαταίων «Η Αρχαία Μεσσήνη».

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο και στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή των παραστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο. Κάποιες από αυτές, όπως η παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη από τη Royal Academy of Dramatic Art (R.A.D.A.), England, επαναλήφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο προς ικανοποίηση τόσο των θεατρικών ομάδων που συμμετείχαν όσο και του φιλοθεάμονος κοινού.

Αξιοσημείωτη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος ενημέρωσης και συμμετοχής τόσο από σχολεία του εξωτερικού, όσο και επισκεπτών, που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις ημέρες διεξαγωγής του 8ου Φεστιβάλ.

Συνολικά φέτος παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν τις παραστάσεις 8.000 περίπου θεατές από σχολεία από όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα πολλά γκρουπ τουριστών και σχολεία παρακολούθησαν τυχαία εκτός προγράμματος, καθώς βρέθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη στο πλαίσιο εκδρομών και επισκέψεων τους στο χώρο.

Παράλληλα 800 περίπου μαθητές συμμετείχαν στις παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Εργαστήριο κατασκευής αρχαίων μουσικών οργάνων «Μουσική και Μουσικοί στο Αρχαίο Δράμα».

2. Αρχαιοελληνική πομπή (μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα).

3. «Μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης» (Έρευνα πεδίου).

4. Δράση εκπαίδευσης και πολιτισμού για μαθητές/τριες με θέμα: «Θεατρική μάσκα. Η κεραμική τέχνη στην υπηρεσία του Αρχαίου Δράματος».

Τα ανωτέρω έλαβαν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Χώρο Ανάδειξης Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα