Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 15:26

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στην Εσθονία

Επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Kohtla-Järve της Εσθονίας, κατά το χρονικό διάστημα 21-27 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVES-Detectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές συναντήθηκαν  με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από την Πολωνία (Σχολείο: Zespol Szkol Technicznych w Mielcu) και τη Ρουμανία (Σχολείο: Scoala Gimnaziala Gh. I. Brătianu).

Όλοι μαζί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Εσθονοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το Kohtla-Järve Tammiku Pohikool.  Οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη της βίας, την αξία της ομαδικής εργασίας και δημιούργησαν αφίσες και φυλλάδια με θέμα το bullying. Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν παρουσιάσεις που δημιούργησε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία σχετικά με τις μεθόδους ανάσχεσης της ενδοσχολικής βίας μέσω του προγράμματος διαμεσολάβησης που έχει οργανωθεί από τους μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία στόχευε στην παρουσίαση πρακτικών που ακολουθήθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για την αντιμετώπιση φαινομένων bullying σε εκάστη σχολική κοινότητα, καθώς και τα αποτελέσματά τους με σκοπό τον αναστοχασμό και τη δημιουργική ανταλλαγή ιδεών.
Οι μαθητές είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του εσθονικού  εκπαιδευτικού συστήματος, να επισκεφθούν μνημεία, αξιοθέατα και χώρους επιστημονικού ενδιαφέροντος στο TARTU, στο TALLINN και στη NARVA, τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εσθονικό πολιτισμό όσο και με την ιστορία και την καθημερινότητα του εσθονικού λαού.
Στο πλαίσιο του Erasmus+ θα ακολουθήσει τον Απρίλιο του 2019 η τελευταία κινητικότητα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στην Πολωνία, με μαθητές της Β΄ Λυκείου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα