Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 18:32

Καλαμάτα 22/1: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Παιχνίδια στη Διδασκαλία της Βιολογίας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, η τοπική ημερίδα με θέμα «Παιχνίδια στη Διδασκαλία της Βιολογίας», στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων με συνδιοργανωτή το ΕΚΦΕ Μεσσηνίας και το εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας εκπροσώπησαν οι Μαρίνα Λαντζούνη, η οποία ανάλαβε και τη διοργάνωση της ημερίδας, και ο Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Πουλόπουλος. Εκ μέρους του ΕΚΦΕ Μεσσηνίας συμμετείχαν οι Δρ. Α. Σωτηροπούλου και Δ. Καρούνιας, Φυσικοί. Στην ημερίδα συμμετείχε με εργασία ο Θ. Καλαϊτζής, Βιολόγος.

Ο Β. Πουλόπουλος έκανε το καλωσόρισμα της ημερίδας τονίζοντας ιδιαίτερα δύο σημαντικά ζητήματα. Αφενός τη σημασία της εκλαΐκευσης των θετικών επιστημών ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην κοινωνία, καθώς διακρίνεται μια άρνηση και μια έκπτωση των θεμελιωμένων επιστημονικών αρχών. Αφετέρου τόνισε το ρόλο που έχουν τα παιχνίδια στην εκπαίδευση και γενικότερα η καλύτερη προσέγγιση των μαθητών μέσω σύγχρονων τεχνολογικών στοιχείων.

Η υπεύθυνη Διδάκτωρ του ΓΑΒ LAB, Μ. Λαντζούνη, πήρε το λόγο παρουσιάζοντας την προσέγγιση της βιολογίας μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Στο πλαίσιο της παρουσίασής της έδειξε στοιχεία από τη χρήση τόσο ηλεκτρονικών όσο και επιτραπέζιων παιχνιδιών στο μάθημα της Βιολογίας Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Θ. Καλαϊτζής πήρε το λόγο παρουσιάζοντας επιτραπέζια παιχνίδια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας, με αρκετά από αυτά να είναι δικής του επινόησης και κατασκευής.

Την ημερίδα έκλεισε η Δρ. Άννα Σωτηροπούλου, Φυσικός, παρουσιάζοντας το αρχαιότερο επιτραπέζιο παιχνίδι επινόησης του Αρχιμήδη με την ονομασία Οστομάχιο (η μάχη τωνοστών).

Ακολούθησε συζήτηση αλλά και παρουσίαση των επιτραπέζιων παιχνιδιών που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο του ΕΚΦΕ.

ΓΑΒ LAB – http://gav.uop.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα