Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 17:34

Στα πρότυπα ξένων πανεπιστημίων η πιστοποίηση Ελλήνων φοιτητών

Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τρίτη συνεχή χρονιά, αξιοποίησε την πλατφόρμα Salesforce CRM στη διδασκαλία του προπτυχιακού μαθήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων & Τεχνολογία», στο πέμπτο εξάμηνο σπουδών με διδάσκοντα τον Δρ. Χρήστο Λάζαρη και επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τμήμα ακολούθησε αντίστοιχες πρωτοβουλίες γνωστών πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως τα Carnegie Mellon University, Boston University, University of Utah και New Jersey Institute of Technology.

Οι 209 φοιτητές που συμμετείχαν στο μάθημα, μέσα από οργανωμένη σειρά διαλέξεων και πρακτικών εργαστηρίων σε ένα εξάμηνο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στην πράξη με την κορυφαία πλατφόρμα παγκοσμίως στο χώρο της διαχείρισης σχέσεων πελατών (Customer Relationship Management). Σημειώνεται ότι 133 φοιτητές από αυτούς πέρασαν με επιτυχία την τελική εξέταση για τη φοιτητική πιστοποίηση Salesforce Business Administrator Specialist (Superbadge), αξιοποιώντας την πλατφόρμα σε πραγματικά επιχειρηματικά σενάρια και συνθήκες (capstone project). Παράλληλα, 30 φοιτητές εκπαιδεύτηκαν και στην κορυφαία πλατφόρμα ERP SAP, συμμετέχοντας σε open online SAP courses (SAP MOOC) με διδάσκουσα την Αγγελική Κωστάκη.

Σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας IDC, αναμένονται περισσότερες από 4,2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως από το 2019 μέχρι το 2024 με αντικείμενα πάνω στην πλατφόρμα Salesforce.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα