Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 20:23

Καθηγητή Λατινικών ζητούν φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας

Έκκληση για άμεση πρόσληψη μέλους ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο της Λατινικής Φιλολογίας απευθύνουν φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Τμήμα, όπως σημειώνουν, λειτουργεί 10 χρόνια χωρίς καθηγητή Λατινικών.

Τόσο ο Φοιτητικός Σύλλογος όσο και διδάσκοντες του Τμήματος έχουν αποστείλει σχετικά αιτήματα – αναφορές στη Διοίκηση του Ιδρύματος.
Για σοβαρό ακαδημαϊκό ζήτημα που έχει φτάσει στο απροχώρητο κάνουν λόγο οι φοιτητές, αναφέροντας μεταξύ άλλων στο αίτημά τους:
«Η μοναδική θέση που χορηγήθηκε πρόσφατα θα δοθεί στο γνωστικό αντικείμενο της «Βυζαντινής Φιλολογίας». Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση χορήγηση δεύτερης θέσης για μέλος ΔΕΠ στο ως ανωτέρω γνωστικό αντικείμενο, καθώς δεν νοείται τμήμα Φιλολογίας χωρίς αυτό. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να είμαστε το μοναδικό τμήμα Φιλολογίας στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαθέτει διορισμένο καθηγητή της Λατινικής Φιλολογίας εδώ και δέκα χρόνια!
Επιπροσθέτως, ένα τμήμα με αρκετές ελλείψεις είναι λογικό να μην μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά χωρίς τις απαραίτητες θέσεις μελών ΔΕΠ, ειδικά έχοντας πλέον τρεις (3) κατευθύνσεις. Είμαστε βέβαιοι πως κατανοείτε ότι για την ομαλή λειτουργία του Τμήματός μας εντός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κρίνεται, αν μη τι άλλο, αναγκαία η στελέχωσή του με το αναγκαίο έμψυχο δυναμικό, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την δική σας αρωγή».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα