Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 13:46

Προγράμματα μετεκπαίδευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας

Τη δημιουργία προγραμμάτων μετεκπαίδευσης στην Καλαμάτα για τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας με επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, τα τμήματα για τα οποία υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη υλοποίησης είναι: εστιατορικής τέχνης, υποδοχής, οροφοκομίας και μαγειρικής τέχνης.

Ολόκληρη η επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κανέλης, έχει ως εξής:

«κ. Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό στο Νομό μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει αλματώδης ανάπτυξη του Τουρισμού μιας και έχουν δημιουργηθεί μεγάλες τουριστικές μονάδες ( π.χ. ΠΟΤΑ, παραλιακό μέτωπο Μεσσήνης, Δυτική παραλία, κ.τ.λ. ) ενώ προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθούν και νέες, όλες αυτές θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Νομού μας γιατί θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την περιοχή μας.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μαζί με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και τους εργαζόμενους στον κλάδο πασχίζουν εκτός των άλλων για την ανάπτυξη του Τουριστικού Τομέα. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στον μεγάλο ρόλο που παίζει η εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων, η ειδίκευση και εξειδίκευση, αλλά βασικότερο όλων είναι η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ.

Τα παραπάνω θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που είναι βασικός προσδιοριστικός παράγοντας του κλάδου, αλλά και βασικό στοιχείο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Όπως γνωρίζουμε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ έχει δεσμευτεί να επαναλειτουργήσει προγράμματα μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στον Τουριστικό Τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επειδή μετά και την κατάργηση του ΟΤΕΚ δεν έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας παρόμοια προγράμματα από το έτος 2009, θα θέλαμε την συμβολή σας όπως η ΚΑΛΑΜΑΤΑ να είναι μέσα στις πρώτες πόλεις όπου θα γίνουν τέτοια προγράμματα .

Τα τμήματα για τα οποία υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη υλοποίησης είναι:

  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΥΠΟΔΟΧΗΣ
  • ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Είναι αδιανόητο στο μέλλον αφ’ ενός να υπάρχει ζήτηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων και αφ’ ετέρου να υπάρχει αδυναμία εξυπηρέτησης από το ντόπιο εργατικό δυναμικό σε συνθήκες μάλιστα υπέρμετρης ανεργίας.

Αυτό το οποίο θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι ότι η πόλη μας αποτελεί την πλέον ΑΡΙΣΤΗ λύση για την υλοποίηση όλων αυτών, λόγω κυρίως των ξεκάθαρων συγκριτικών πλεονεκτημάτων π.χ. (ασφαλής και γρήγορη οδική πρόσβαση και διασύνδεση, ύπαρξη σημαντικού αριθμού εργαζομένων, εξειδικευμένων στελεχών, επάρκεια δομών για την υλοποίηση) και μπορεί βεβαίως να εξυπηρετήσει την κάλυψη των αναγκών και των ΟΜΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Θα πρέπει λοιπόν η περιοχή μας στον κλάδο του τουρισμού να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, συμβάλλοντας στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας.

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας αποτελεί την βαριά βιομηχανία και βασικό πυλώνα ανάπτυξης με αύξηση εσόδων , κερδοφορίας και επισκεψιμότητας.

Βασίζεται όμως και στις πλάτες των εργαζομένων, γι αυτό είναι πιο πολύ επιτακτική από ποτέ η ανάγκη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των ΣΣΕ του κλάδου.»

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη, Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, τους βουλευτές Μεσσηνίας Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Κωνσταντινέα Πέτρο και Κουκούτση Δημήτριο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο Επιμελητήριου Μεσσηνίας Ευάγγελο Ξυγκώρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας  Δημήτριο Καραλή, τη Γ.Σ.Ε.Ε., την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Μεσσηνίας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα