Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 16:46

Υποτροφίες σε Καλαματιανούς φοιτητές από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά

Τις επιταγές που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας παρέλαβαν σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι δικαιούχοι ή εκπρόσωποί τους, τις οποίες επέδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας.

Το ποσόν που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή, ανέρχεται σε 4.800 ευρώ ετησίως.

Οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο 9ος 2019 - 8ος 2020 είναι 8 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. 

Πριν την επίδοση των επιταγών, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά. Ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο Δήμο σημαντικά ακίνητα. Διέθεσε τα πάντα για το κοινωνικό σύνολο.

Η επιλογή γίνεται από μία επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Σεβασμιώτατος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Στην επιτροπή δεν υπάρχει εκπροσώπηση του Δήμου. Εμείς ως Δήμος οφείλουμε να αξιοποιούμε τα ακίνητα που έχουν διατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συγκεντρώνονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τα διαθέτουμε σε σας, ώστε να μπορείτε να σπουδάσετε.

Να πούμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008, από τον τότε Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και με την καλή διαχείριση του κληροδοτήματος ο Δήμος έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περί των 600.000 ευρώ. Να έχετε όλοι σας καλές σπουδές».

Οι υπότροφοι είναι οι εξής:

Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου
Ζυγουράκη Ελένη - Άννα του Διονυσίου
Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου
Ηλιοπούλου Μαρία του Άγγελου
Σαραντοπούλου Δανάη - Ευσταθία του Δημητρίου
Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου
Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου
Πετρομιχελής Δημήτριος του Παναγιώτη
Βαγγελή Σουζάνα του Αντέρα (Νέα υπότροφος)
Καρακαϊδού Άρτεμις του Νικολάου (Νέα υπότροφος)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα