Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 14:01

Με 19.400 μόρια η πρώτη των Πανελλαδικών στην Μεσσηνία

Με 19.400 μόρια η πρώτη επιτυχούσα των Πανελλαδικών εξετάσεων για φέτος στην Μεσσηνία καθώς και μία απ’ τους πρώτους στην Ελλάδα, είναι η Δέσποινα Κοσμοπούλου από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, η οποία κατάφερε να επιτύχει στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η ίδια δήλωσε στο e-gi.gr πολύ ευχαριστημένη και πιο συγκεκριμένα: "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που μπορούν επιτέλους να εκπληρωθούν τα όνειρά μου. Είμαι ευτυχισμένη που έκλεισε ένας κύκλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Απ΄ την άλλη η Σοφία Βαγενά από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, με 19.200 μόρια πέτυχε στην Νομική Αθηνών, παρά τις διάφορες επιλογές που είχε.

"Νιώθω ανακουφισμένη και δικαιωμένη. Υπάρχει σίγουρα ένα αίσθημα πληρότητας τώρα. Ήταν πολλές οι επιλογές που είχα από το συγκεκριμένο πεδίο αλλά η Νομική τελικά με κέρδισε, αφού είδα τον οδηγό σπουδών αλλά κυρίως λόγω των επαγγελματικών επιλογών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους σε μια ομολογουμένως δύσκολη σχολική χρονιά", δήλωσε η ίδια.

Άλλη μια επιτυχούσα από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας, η Αθηνά Γιαννοπούλου που πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στον Βόλο, κάτι το οποίο επιθυμούσε αρκετά.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένη απ΄την προσπάθειά μου και το αποτέλεσμα. Όσον αφορά την επιλογή μου γενικότερα, μου αρέσει που θα μπορώ να προσφέρω. Το βλέπω σαν κοινωνικό χρέος."

Ωστόσο οι επιτυχίες στην Μεσσηνία ήταν αρκετές και φέτος, ύστερα από την ανακοίνωση των βάσεων του Υπουργείου Παιδείας, με πολλούς καλαματιανούς μαθητές να διαπρέπουν στην σχολή της αρεσκείας τους.

Στην πλειοψηφία οι μαθητές πέτυχαν στην σχολή που ήταν η πρώτη τους επιλογή ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια, σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Λυκείου Καλαμάτας Χριστόδουλο Στυλιανίδη.

Με 18.550 μόρια η πρώτη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Καλαμάτας πέτυχε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα που επιθυμούσε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι, αφού το σχολείο μας πήγε πολύ καλά με πολλές επιτυχίες, παρά τις συνθήκες και το καινούργιο σύστημα, το οποίο ομολογουμένως ήταν κάπως επίφοβο», επεσήμανε ο διευθυντής.

Αρκετές ήταν οι επιτυχίες και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, με την Αρχοντία Τσαΐρη με 17.675 να περνά στην Ιατρική Ιωαννίνων και να νιώθει χαρούμενη που είναι πλέον φοιτήτρια Ιατρικής, κάτι που, όπως η ίδια εξομολογείται, πάντα ονειρευόταν. Η Αρχοντία συγκεκριμένα μάς αναφέρει: "Ούσα μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου, έπρεπε, παράλληλα με την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές, να συμμετέχω και στα μουσικά μαθήματα, κάτι που, ναι μεν ήταν επιπρόσθετα απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την προσπάθειά μου. Και τώρα, συνειδητοποιώ πόση χαρά και δύναμη μου έδιναν οι πρόβες, οι συναυλίες και η καθημερινή επαφή με την μουσική, ώστε να μην απογοητεύομαι και να μην ξεχνώ να ονειρεύομαι. Έτσι, εκτός από την συμβολή των καθηγητών σε αυτή την επίπονη διαδικασία, οφείλω να αναγνωρίσω και την αναντικατάστατη προσφορά της μουσικής παιδείας". 

Ακόμη ένας μαθητής από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ο Νίκος Σωτηρόπουλος, με 17.050 μόρια, βλέπει πλέον την πόρτα της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του επιλογή. Ο Νίκος μιλώντας στο e-gi αναφέρει: "Δεν είχα τόσο άγχος καθώς ήξερα, σύμφωνα πάντα με τα περυσινά δεδομένα, ότι περνάω στη συγκεκριμένη σχολή.". Σε γενικές γραμμές πιο πολύ αγχωμένος ήταν για τα υπόλοιπα μέλη της παρέας και για το αν θα περνούσαν όλοι στην ίδια πόλη, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κάτι που τελικά έγινε όπως σχεδίαζαν. 

Κυριακή Παπακωνσταντίνου - Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα