Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 19:55

Η πρώτη διαδικτυακή τελετή ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μετά τα διαδικτυακά μαθήματα και τις διαδικτυακές αξιολογήσεις, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε ένα βήμα ακόμη, στην διαδικτυακή ορκωμοσία των αποφοίτων του. Πραγματοποιήθηκαν δύο ορκωμοσίες, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης με 7 πτυχιούχους και της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με 50 πτυχιούχους. Τα δύο τμήματα ανήκουν στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων Νίκος Σαριαννίδης που εκπροσώπησε το ίδρυμα στην σημερινή τελετή, μίλησε για μια πρωτόγνωρη διαδικασία που «όσοι την ζήσαμε θα μας μείνει αξέχαστη. Οι απόφοιτοι ήταν όλοι συνδεδεμένοι με μικρόφωνα και κάμερα ενώ εμείς αναφωνούσαμε κανονικά τα ονόματα των ορκισθέντων».

Ο κ. Σαριαννίδης ανέφερε ότι η διαδικασία κύλησε κανονικά όπως στην δημόσια τελετή που γίνεται στο μεγάλο αμφιθέατρο της Σχολής ενώ συγκίνησε την Ακαδημαϊκή κοινότητα το γεγονός ότι την διαδικτυακή τελετή ορκωμοσίας παρακολουθούσαν και οι οικογένειες των αποφοίτων.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπρύτανης Νίκος Σαριαννίδης τόνισε ότι το ΠΔΜ είναι πλέον έτοιμο να προχωρήσει και στη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου με την πλειονότητα των μαθημάτων να δίδονται εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας πρώτιστα την υγεία των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και τα ποιοτικά στοιχεία της εξέτασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα