Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 13:20

Ομαλά και με εξαιρετική ψυχολογία των μαθητών κυλάει η πρώτη εβδομάδα στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Εξαιρετικά κυλάει η πρώτη εβδομάδα της επιστροφής των παιδιών στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με την Γ' Λυκείου.

Τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις για να υποδεχθούν τους μαθητές, οι άνθρωποι του σχολείου έκαναν σημαντική προετοιμασία για να καθοδηγήσουν, αρχικά τα παιδιά της Γ' Λυκείου, για να είναι για όλους όσο πιο ομαλό αυτό το κρίσιμο διάστημα.
Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, φιλόλογος Τρισεύγενη Πουλοπούλου, στο πλαίισο του ρεπορτάζ μας, στέκεται ιδιαίτερα στην ψυχολογία των παιδιών και σε ότι έχει να κάνει με την οργάνωση, προετοιμασία και προσπάθεια όλων των παραγόντων στο σχολείο.

Εξαιρετική η ψυχολογία των παιδιών!
Το πιο σημαντικό -όπως επεσήμανε η κ. Πουλοπούλου- είναι το γεγονός πως τα παιδιά, παρά τα όσα γίνονται, ήταν σε εξαιρετική ψυχολογία όταν ξεκίνησαν.
Συγκεκριμένα, τόνισε: "Τα παιδιά της Γ' Λυκείου, παρά το άγχος των πανελλαδικών, ήρθαν με πολύ καλή ψυχολογία. Είχαν ακμαίο ηθικό, ανεβασμένη διάθεση. Την πρώτη ώρα κάναμε κουβέντα με όλα τα παιδιά, τα οποία θερμομετρήθηκαν και όσο μπόρεσαν τίμησαν τις αποστάσεις ασφαλείας.  Περίμεναν με ανυπομονησία να έρθουν στο σχολείο, ήταν χαμογελαστά και έτοιμα να δώσουν τον αγώνα τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις".

Κύλησε ομαλά η πρώτη εβδομάδα
Η κ. Πουλοπούλου σημείωσε: "Με τα νέα δεδομένα τα πράγματα έχουν κυλήσει πολύ ομαλά. Την 1η μέρα μαθήματος της Γ' Λυκείου ήρθαν σχεδόν όλα τα παιδιά, πήραν οδηγίες και κάθε μέρα μειωνόταν ο αριθμός.
Περίπου 20 παιδιά από την Γ' Λυκείου δεν θα πηγαίνουν σχολείο από την επόμενη εβδομάδα, καθώς είτε τα ίδια ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε κάποιος από τον οικογενειακό τους κύκλο, όπως επίσης και 10 παιδιά από τις υπόλοιπες τάξεις δεν θα λάβουν μέρος στη δια ζώσης διδασκαλία.
"Είναι ένα μικρό ποσοστό και αυτό μπορεί να αλλάξει" σημείωσε η διευθύντρια.

Το σχολείο ήταν και είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί όλα τα παιδιά
"Έχουμε όλες τις προμήθειες: αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα σε κάθε νιπτήρα, χειροπετσέτες μιας χρήσεως... Το σχολείο απολυμαίνεται καθημερινά, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής κατά τις οδηγίες του υπουργείου για να υποδεχθεί ενδεχόμενο κρούσμα.
Οι τάξεις είναι διαμορφωμένες με 10 θρανία ανά αίθουσα, όπως ορίζεται.

Οι ιδιαιτερότητες του σχολείου
Το Μουσικό Σχολείο διαθέτει και Λύκειο και Γυμνάσιο και εκτός από τα μαθήματα, έχει και την ιδιαιτερότητα να καλύψει με το μουσικό κομμάτι.
Επειδή το σχολείο έχει 268 παιδιά και 73 καθηγητές, τα πράγματα ήταν εξ΄ αρχής δύσκολα σχετικά με το πρόγραμμα.
Όπως μας ενημέρωσε η κ. Πουλοπούλου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο υποτμήματα, με τα μισά παιδιά να κάνουν μάθημα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και τα άλλα μισά Τρίτη-Πέμπτη και την επόμενη αντίστροφα. 
Επίσης, τα ατομικά μαθήματα θα γίνονται από απόσταση, ενώ τα όργανα θα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και τα παιδιά θα πλένουν τα χέρια τους πριν κάνουν χρήση του οργάνου .
Όμως, τα μουσικά σύνολα, οι χορωδίες, οι ορχήστρες και τα παραδοσιακά σχήματα δεν θα γίνουν επειδή έχουν πολλά παιδιά.

Η τεράστια προσπάθεια των καθηγητών
Την προσπάθεια των συναδέλφων της εξήρε η διευθύντρια του σχολείου: "Καταθέσαμε την ψυχή μας σε σύγχρονη και ασύγχρονη εξ' αποστάσεως διδασκαλία.
Δουλέψαμε πολύ σε αυτό από τις 23 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε το πρόγραμμα σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, σχεδόν το 80% των συναδέλφων συμμετείχαν και το 90% των παιδιών, πράγμα που είναι πολύ συγκινητικό. Δούλεψαν όλοι με μεγάλο μεράκι και σημαντική ήταν η στήριξη των γονέων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων".

Οι βαθμοί και οι εξετάσεις
Φέτος δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις και ο βαθμός θα βγει από τα δυο 4μηνα, βάσει του μέσου όρου.
Τα σχολεία σταματάνε στις 12 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα