Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 09:15

Η Ελλάδα "σάρωσε" στο WRO στην Ουγγαρία

Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκπροσωπήθηκε η χώρα μας, αφού κατάφερε να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία από 8 έως 10 Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος της WRO Hellas Άρης Λούβρης, μιλώντας στην "Εύφορη Γη" με εμφανή την χαρά του δήλωσε "Η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής με μαθητικές ομάδες αποτιμάται θετικά καθώς επιστρέψαμε στη χώρα μας με 4 μετάλλια".

Συγκεκριμένα 3 ασημένια, 1 χάλκινο, 1 τέταρτη θέση, 1 έβδομη και 1 ένατη θέση στην Ολυμπιάδα απογειώνουν τη χώρα μας κυριολεκτικά στο διεθνές στερέωμα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές εκπαιδευτικούς τους, όπως επεσήμανε ο κ. Λούβρης.

Ειδικότερα στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, η καλαματιανή ομάδα BitBot με λυκειόπαιδα και προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο, κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό, χάνοντας από την ομάδα του Μακάο, κερδίζοντας όμως το ασημένιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία Open κατάφεραν να κατακτήσουν δύο ασημένια μετάλλια στο δημοτικό με την ομάδα Infinite Code και προπονήτρια την Πωλίνα Πλουμιδάκη από το Αρσάκειο της Αθήνας, καθώς και στο Γυμνάσιο με την ομάδα SmartBirds και προπονητή τον Πάνο Βέρρα από την Πάτρα (Πειραματικό Λάγγουρα και 2ο Γυμνάσιο). Επίσης, στο Λύκειο, η ομάδα Minders με προπονητή τον Τίμο Τρυφωνίδη από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση Αττικής κατετάγησαν 4οι παγκοσμίως, συμπλήρωσε ο Άρης Λούβρης.

Επιπλέον στην απαιτητική κατηγορία Regular στα δημοτικά η ομάδα Jobi και προπονητή τον Κώστα Τσατσαρώνη, κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο. Ενώ 7η στα Λύκεια κατετάγη η ομάδα Teamwork Optimum από το Λύκειο Καστριτσίου με προπονητή τον Ανέστη Βοβό.

Τις επιτυχίες ολοκλήρωσε η φοιτητική ομάδα ESDA Lab από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η οπoία κατετάγη 9η στην κατηγορία της.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, Εθνικού διοργανωτή στην Ελλάδα, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, δήλωσε χαρακτηριστικά για τον τεράστιο αυτό άθλο των ομάδων:

"Η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, στην Ουγγαρία με 74 συνολικά συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανήκει πλέον στην ιστορία με τη χώρα μας στον 7ο ουρανό! Οι ομάδες μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις, έτσι ώστε στην τελετή λήξης, κάθε δεύτερη αναγγελία, η ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα σημεία.

Αναλυτικά, στη Regular κατηγορία Δημοτικού κατακτήσαμε τη 3η θέση, στη Regular κατηγορία Λυκείου την 7η θέση, στην Open κατηγορία Δημοτικού τη 2η θέση, στην Open κατηγορία Γυμνασίου τη 2η θέση, στην Open κατηγορία Λυκείου την 4η θέση, στο ποδόσφαιρο κατακτήσαμε τη 2η θέση, παίζοντας στον τελικό και στη φοιτητική κατηγορία καταλάβαμε την 9η θέση.

Ιστορικά εξελισσόμενη η παρουσία μας, ως χώρα, στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην εφετινή Ολυμπιάδα, ήταν η καλύτερη. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας των εκπαιδευτικών μας, η πλειοψηφία των οποίων υπηρετεί σε δημόσια ελληνικά σχολεία, όπως επίσης των γονέων και των μαθητών. Μοιραζόμαστε τη χαρά και την αισιοδοξία μας με όσες και όσους συμπορεύονται στο όραμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο ως WRO Hellas, υπηρετούμε ανελλιπώς από το 2009".

Ενημέρωσε επίσης πως ξεκινούν τα δωρεάν webinars για εκπαιδευτικούς και προπονητές που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020, υπό την  επιστημονική επιμέλεια του STEM Education.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ολυμπιάδας Ρομποτικής εμφανίζονται στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού: https://scoring.wro-association.org/en/event/scoring/4/wro-international-final-2019-gyor-hungary

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα