Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 13:58

Σημαντικές οι προοπτικές για το κρασί της Πελοποννήσου αλλά χρειάζονται άδειες φύτευσης (Βίντεο)

Το 40% των εξαγωγών κρασιού της χώρας μας γίνονται απ΄ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρότι οι αμπελώνες είναι περιορισμένοι και οι παραγωγές μικρές. οι οινοποιοί ζητούν να δοθούν άδειες φύτευσης για να καλλιεργηθούν ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις, με τοπικές, ελληνικές ποικιλίες κυρίως, οι οποίες αποτελούν και δυνατό χαρτί για τις εξαγωγές. Αυτό επισημάνθηκε μετά από ερώτηση της "Εύφορης Γης", ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Καλαμάτας, με το νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, εκπρόσωποι της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου.

Τονίστηκε πως το κρασί αποτελεί τον πρεσβευτή της Πελοποννήσου στο εξωτερικό, με σπουδαίες προοπτικές, ενώ οι τοπικές ποικιλίες, όπως ροδίτης και μοσχοφίλερο, συμβάλλουν στην εξωστρέφεια όλης της περιοχής, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου Αριστείδης Σπανός. Μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Μανώλης Γιαμνιαδάκης, παρουσία του εκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Λαμπρόπουλου, ενώ ο κ. Νίκας από τη μεριά του δήλωσε πως "οτιδήποτε έχει στόχο την αύξηση του πλούτου μέσα από την αύξηση των εξαγωγών θα έχει τη στήριξη της περιφέρειας Πελοποννήσου".

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό η Ενωση έχει 70 μέλη και κύριος σκοπός της είναι η προώθηση των εξαγωγών. Ο κ. Γιαμνιαδάκης  μίλησε για σημαντική αύξηση των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια πράγμα που κάνει πρωτοπόρους τους Πελοποννήσιους πα΄ροτι έχουν μικρότερο ποσοστό αμπλώνων και παραγωγών κρασιού.

Από τη μεριά του ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τις επόμενες χρονιές θα δούμε αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας και της επισκεψιμότητας.

Κ.Δ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα