Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 14:47

Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά "Έργα που δεν βουλιάζουν με το πρώτο κύμα" στο λιμάνι Κυπαρισσίας

"Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα" απαιτεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης σε σημερινή ανάρτηση του στο Facebook.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει στην ανάρτησή του πως χτες το απόγευμα σε επίσκεψη του στα λιμάνια Μαράθου και Κυπαρισσίας διαπίστωσε πως "Όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης, οι αλιείς τον προειδοποίησαν ότι με τον τρόπο που κατασκευάζεται το αλιευτικό καταφύγιο θα έχουμε καταστροφές. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τους καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς." και συνεχίζει πως "Μόλις προχθές η κακοκαιρία τους επιβεβαίωσε. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική ανάπτυξη, που χρηματοδοτηθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, προκαλεί σήμερα την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της προχειρότητας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης." 

Τόνισε πως και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας επικρατεί το ίδιο σκηνικό και υπογραμμίζει πως "το έργο της αποκατάστασης ενός πολύ σημαντικού λιμανιού για ολόκληρη την Δυτική Πελοπόννησο χρηµατοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως η θωράκιση του λιμανιού βρίσκεται ακόμη στον αέρα."

Ο ίδιος ανέφερε πως οι αλιείς της Τριφυλίας μετρούν πολλές ζημιές, ενώ ενέχει κίνδυνος η νέα τουριστική περίοδος να μην βρει έτοιμες τις υποδομές των λιμανιών.

Στην συνέχεια ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει πως "Επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των μελετών και του τρόπου κατασκευής από τους αρμόδιους φορείς αλλά και η αποζημίωση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται." και συνεχίζει πως "οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις που με κόπο διασφαλίσαμε την περίοδο 2015-2019 επιβάλλεται να αξιοποιούνται για την έγκαιρη και άρτια υλοποίηση έργων κρίσιμων για την τοπική κοινωνία" και κλείνει την ανάρτησή του λέγοντας πως επιθυμεί "Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα...»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα