Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 10:45

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για την καταβολή του δώρου Πάσχα 2020

Το Δώρο Πάσχα για το 2020 πρέπει να καταβληθεί κανονικά μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου και δεν έχει καμία σχέση με τα 800 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί λόγω των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα του δώρου Πάσχα χωρίς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την υποχρεωτική καταβολή από τις επιχειρήσεις, συνδυαστικά με την δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε σχέση με την μισθοδοσία.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κατ' αναλογία το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους για όσο διάστημα εργάστηκαν μέχρι να κλείσει υποχρεωτικά η επιχείρηση που δούλευαν. Για όλους τους άλλους που είναι ανοιχτή η επιχείρηση θα καταβληθεί κανονικά. Εξάλλου το δώρο Πάσχα είναι αναλογία ημερομισθίων από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι 30 Απριλίου επίσης του τρέχοντος έτους. Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος πληρώνεται τον μισό μισθό ή 15 ημερομίσθια αν πληρώνεται με ημερομίσθιο.

Ουσιαστικά λοιπόν οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους θα πάρουν αντί για μισό μισθό για 4 μήνες θα πάρουν αναλογία του μισού μισθού για περίπου 2,5 μήνες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα