Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 18:35

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Μπουντρούκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Φίλοι και φίλες επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες,

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, πήρα την απόφαση να υποβάλλω υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά από χρόνια θητείας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας και ενασχόλησης με τα θέματα της επιχειρηματικότητας και παρακολουθώντας τα όσα γίνονται γύρω μας, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα από αυτό το μετερίζι.
Η Περιφέρεια είναι ένας από τους σημαντικότερους και ισχυρότερους θεσμούς και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και με την κεντρική πολιτική σκηνή να έχει επιδείξει την αναποτελεσματικότητά της. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχουμε δει να αξιοποιούνται ούτε οι δυνατότητες του περιφερειακού θεσμού. 
Η απόφαση να  θέσω υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό όραμα και στόχους,δεν ήταν εύκολη. Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου αυτή είχε η δική σας προτροπή και ενθάρρυνση, η πίστη σας ότι ένας άνθρωπος της αγοράς, που ασχολείται χρόνια και επαγγελματικά και θεσμικά με την επιχειρηματικότητα, μπορεί να βοηθήσει στην αναγκαία στροφή προς την ανάπτυξη. Γιατί ανάπτυξη χωρίς επιχειρηματικότητα, χωρίς στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού, της μεταποίησης και όλων των άλλων παραγωγικών κλάδων, δεν μπορεί να υπάρξει.
Ξεκινώντας λοιπόν αυτήν την προσπάθεια, δεσμευόμαστε καταρχήν απέναντί σας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε. Δεν μπαίνουμε στον αυτοδιοικητικό στίβο για να μια κούρσα, αλλά για έναν μακροχρόνιο αγώνα με συνεχείς προσπάθειες. Και τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε από όποια θέση και αν επιλέξετε εσείς για μας, είτε ως επικεφαλής της Περιφέρειας είτε ως απλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι περισσότεροι επικεφαλής συνδυασμών μέχρι σήμερα, δεν τίμησαν τους πολίτες εκείνους που τους επέλεξαν να βρίσκονται εντός των περιφερειακών οργάνων, έστω και από την θέση της αντιπολίτευσης. Εμείς θα μείνουμε για να παλέψουμε εντός των θεσμοθετημένων οργάνων.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και ότι μόνο με συλλογική δράση μπορεί να ευοδωθεί. Άλλωστε, η απόκτηση περιφερειακής συνείδησης είναι για εμάς το βασικό ζητούμενο. Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε την αξία και την δύναμή μας ως ένα ενιαίο σύνολο, ως Περιφέρεια, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται και να επιτύχουμε την αναγκαία φυγή προς το μέλλον. Τα κοινά συμφέροντα που ενώνουν όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου είναι πολύ περισσότερα και πολύ ισχυρότερα από τις όποιες τοπικιστικές διαφορές νομίζουμε ότι μας χωρίζουν.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας με στήριξη όλων των παραγωγικών φορέων και όλων των περιοχών. Με βάση ένα αναπτυξιακό σχέδιο, που θα έχει εκπονηθεί και συμφωνηθεί σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς κλπ.) και τους πολίτες, θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και της ισόρροπης ανάπτυξής τους. Θέλουμε πρωτίστως να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους, που μαστίζονται από την ανεργία και εγκαταλείπουν την περιοχή και την χώρα προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Εμείς θέλουμε να βρουν αυτό το καλύτερο μέλλον στον τόπο τους, να μείνουν και να δουλέψουν μαζί μας εδώ, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναδείξουμε την Πελοπόννησο και να την εξελίξουμε σε Περιφέρεια πρότυπο.
Για να γίνει αυτό, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και να στηρίξουμε τόσο τους νέους, όσο και κάθε πολίτη, εργαζόμενο και επαγγελματία, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα προσελκύσουν στην Πελοπόννησο νέες επενδύσεις, να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πόλο έλξης και υποδοχής επενδυτών και καινοτόμων ιδεών, να στηρίξουμε την μαχόμενη σε αντίξοες συνθήκες νόμιμη επιχειρηματικότητα, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρχει οικονομικό αποτέλεσμα.
Δεν θα είναι εύκολη δουλειά, αλλά πιστεύουμε ότι ο στόχος είναι εφικτός. Η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος με πολλές ανεκμετάλλευτες προοπτικές και η σύμπραξη όλων των δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει στην αξιοποίησή τους. Αρκεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί για την δημιουργία ενός ρεαλιστικού σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους, που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες και θα εκτελεστεί με προσήλωση, επιστράτευση όλης της εμπειρίας και της γνώσης που μπορούμε να συγκεντρώσουμε  και απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική του διαχείριση. Οι εξαγγελίες είναι εύκολες, αλλά η υλοποίηση θα είναι δύσκολη. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πετύχουμε.
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Σε αυτήν την προσπάθεια, σας χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας. Η γνώση, η εμπειρία, η διάθεση προσφοράς κάθε πολίτη είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην αναμόρφωση και την αναγέννηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με τη δική σας στήριξη, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ Πολύ.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα