Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 09:09

Μαρία Οικονομάκου: "Μαζί για την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στην Καλαμάτα"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Καλούμε τους συνδημότες να επιλέξουν τον συνδυασμό μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι κίνητρό μας είναι η προσφορά και όχι η προσωπική μας πολιτική ανέλιξη". Με αυτές τις φράσεις η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου κάλεσε τους δημότες σε συμπόρευση "μαζί για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Νίκη της αξιοσύνης, της συνέπειας, της ειλικρίνειας. Νίκη του λαού της Καλαμάτας", όπως είπε μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου εκδηλώσεων Α49. "Εξαγγείλαμε έργα που υπηρετούν το δημότη και όχι τις εργολαβίες" τόνισε  υπογραμμίζοντας πως "Μπορεί ο πρώτος κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών να κλείνει στις 26 Μαΐου, για το συνδυασμό μας, όμως, το τέρμα του δρόμου είναι η επόμενη Κυριακή, με την ανάδειξη τής επικεφαλής του στη θέση της νέας Δημάρχου, της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στο τιμόνι της Καλαμάτας".

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν ωραιοποιήσαμε καταστάσεις και δεν καταφύγαμε σε μεθόδους εντυπωσιασμού. Αναφερθήκαμε σ’ αυτά που είναι εφικτό να γίνουν και δεν ακροβατήσαμε στα σύννεφα των ανούσιων διακηρύξεων. Δεν προσπαθήσαμε να εμφανιστούμε σαν κάτι άλλο πέρα απ’ αυτό που είμαστε και δεν καταφύγαμε στην πλάνη των υποσχέσεων και των ψεύτικων δημοσκοπικών βεγγαλικών. Δεν κρύψαμε, ούτε απαρνηθήκαμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, και δεν διαχωρίσαμε τους συμπολίτες μας ανάλογα μ’ αυτές. Αυτή είναι η αξιοπιστία μας, αυτή είναι η εντιμότητά μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στο κόσμο της Καλαμάτας".

Και αναφέρθηκε σε ορισμένες βασικές δεσμεύσεις της ίδιας και του συνδυασμού: "Με απόλυτη υπευθυνότητα διαπιστώνουμε την ανάγκη επανυπολογισμού των σημερινών δημοτικών τελών με στόχο την ποσοστιαία μείωσή τους. Θα υπάρξει, μάλιστα, συνολική επανεξέταση τους για την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν στον τομέα αυτό τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Δεσμεύομαι από τώρα για μείωση σε ποσοστό τουλάχιστον 50% των τελών κοιμητηρίων. Σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια περιστολής εξόδων. Θα επανεκτιμηθεί το κόστος εκδηλώσεων όπως και η ανάγκη διενέργείας τους, με σκοπό μια ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση που θα ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη δανεισμού και τη διασφάλιση των ιδίων πόρων".

Όπως εξήγησε: "Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου σε θέσεις ευθύνης, παρέχουν τις αποδείξεις που κάθε καλόπιστος μπορεί να αναζητεί για τις ικανότητες και τις τεχνοκρατικές γνώσεις του υποψηφίου Δημάρχου, που θα επιλέξει. Αν, πάλι, θέλει να αρνηθεί τα προφανή και αυταπόδεικτα, τότε, προφανώς, δεν είναι καλόπιστος και, απλά, θα προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιλογή που έχει ήδη κάνει στη βάση άλλων κριτηρίων. Γιατί είναι εντελώς οξύμωρο να αποδίδεις σε κάποιον, αναλόγων σπουδών και προσόντων με τα δικά μου, τα διαπιστευτήρια αξιοσύνης και ικανότητας που του αναλογούν και να τα αρνείσαι σ’ εμένα.

Δεν έχουμε σχέση με το παλιό που σήμερα εμφανίζεται μεταμφιεσμένο σαν δήθεν τεχνοκρατική εμπειρία ή σαν δήθεν φυσιολογική συνέχεια του παρελθόντος. Εμείς αποτελούμε το νέο, το καινοτόμο. Κι αυτό γιατί κομίζουμε άλλες ιδέες και διαφορετική νοοτροπία στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Έχουμε αποδείξει ότι υπηρετούμε αρχές και ότι δεν διστάζουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας, όταν θεωρούμε ότι αυτές προσβάλλονται. Δεν είμαστε ρομαντικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους άτυπους σκληρούς κανόνες της πολιτικής. Προτιμούμε, όμως, να πολιτευόμαστε με το δικό μας τρόπο, που μας δίνει το δικαίωμα να κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και όταν τελειώνουν οι εκλογές".

Κάλεσε τέλος του συνδημότες "να επιλέξουν τον συνδυασμό μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι κίνητρό μας είναι η προσφορά και όχι η προσωπική μας πολιτική ανέλιξη. Είμαστε δεσμευμένοι στην υπηρεσία των συνδημοτών μας, κι’ εγώ σαν επικεφαλής του συνδυασμού μας ανακοινώνω σήμερα τη δεύτερη προσωπική μου δέσμευση στο λαό της Καλαμάτας, καλώντας τους συνυποψηφίους μου Δημάρχους να πράξουν το ίδιο: εκτός από το μισθό μου, παραιτούμαι και από τη λήψη των πρόσθετων αμοιβών που αναλογούν στις υπηρεσιακές μετακινήσεις μου σαν νέας Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, τις οποίες και αυτές θα παραδίδω στο Ταμείο του Δήμου. Σε πρόσφατη συνέντευξή μου είπα ότι οι δημότες έχουν ήδη κριτήριο για να αξιολογήσουν την ειλικρίνεια των λόγων μου. Με ξέρουν τόσα χρόνια και μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα. Εμένα δεν θα με βρουν σε φωτογραφίες επειδή έπεσε ένα τ.μ. τσιμέντο ή επειδή μπήκε ένα κάγκελο σε πεζοδρόμιο. Η δουλειά μου ήταν πάντα ουσιαστική, καίρια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο χαρακτήρας μου. Επομένως, δεν μπορώ να κατηγορηθώ ούτε για δημαγωγία, ούτε για λαϊκισμό, ούτε για υποκρισία. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει στο παρελθόν αποδείξεις ότι αυτά που λέει τα εννοεί, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι στο μέλλον θα αλλάξει συμπεριφορά και θα προτιμήσει τον εξευτελισμό από τη συνέπεια".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα