Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 19:22

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Οι προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο και η άποψη του συγκοινωνιολόγου Κων. Ζέκκου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση για το παραλιακό μέτωπο πραγματοποίησε ο συνδυασμός Καλαμάτα Τόπος Ζωής με ομιλητές τον διακεκριμένο συγκοινωνιολόγο Κωνσταντίνο Ζέκκο καθώς και την επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχο Καλαμάτας Τόνια Κουζή.

Η επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε την πολιτική σκέψη για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ισότιμα τόσο προς την ανατολή όσο και προς τη δύση. Στην πρόταση περιλαμβάνεται αξιοποίηση της δυτική πλευράς της πόλης προκειμένου να αναπτυχθεί ισόρροπα ο τόπος, ενώ παράλληλα το ανατολικό μέτωπο που φτάνει μέχρι τη Μ. Μαντίνεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένας χώρος που το παραλιακό μέτωπο θα ανακτηθεί προς όφελος των πολιτών. 

Στη συνέχεια ο συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Ζέκκος τόνισε την ανάγκη για μακρόπνοα σχέδια και συμφώνησε στο σύνολο των στοιχείων που παρουσιάστηκαν σαν ιδέες και προτάσεις. Μιλώντας με μεγάλη γνώση των θεμάτων που αφορούν τον τόπο μας και τα συγκοινωνιακά του ζητήματα, είπε πως το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας αποτελεί εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί. Επισήμανε πως οι κατευθυντήριες γραμμές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν τα κέντρα των πόλεων να αποδίδονται στους πολίτες, σε ήπια μέσα μεταφοράς (ποδήλατο, πατίνι, κ.α.) καθώς και στην δημόσια συγκοινωνία. Κλείνοντας, έδειξε την διάθεσή του να προσφέρει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας στον τομέα που αφορά το κυκλοφοριακό ζήτημα.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παρευρισκόμενους, επί εξειδικευμένων θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση των κτηρίων στο λιμάνι της Καλαμάτας, αλλά και του ίδιου του λιμανιού. Επίσης έγιναν συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνεται η κυκλοφορία στην παραλιακή αρτηρία της πόλης, αλλά και τρόποι ώστε να υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση όλους τους μήνες του έτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα