Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 19:01

Ομιλία Τζαμουράνη στο "Πανελλήνιο" για το παραλιακό μέτωπο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Αυτονόητη υποχρέωσή μας είναι η διαφύλαξη αυτών των χαρακτηριστικών και η οργάνωση του χώρου ώστε να εξυπηρετεί τις δραστηριότητες αυτές με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με όρους βιώσιμης ανάπτυξης" επεσήμανε ο υποψήφιος δς.ήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης σήμερα το πρωί στο "Πανελλήνιον", στην ομιλία του σχετικά με το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Καλαμάτα.

"Το 'Πανελλήνιον' που αποτελεί τοπόσημο και επίκεντρο της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας, η οποία έχει χαρακτηριστεί 'μοναδική' από ευρωπαϊκό οίκο που ασχολείται με τον τουρισμό" σημείωσε και σε άλλο σημείο ανέφερε: "Σήμερα, ο νομός μας έχει το εξαιρετικό προνόμιο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης της Costa Navarino -αλλά και εκείνων που σχεδιάζει να υλοποιήσει στον Ριζόμυλο- που έβαλε την περιοχή μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η επένδυση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και η ακτινοβολία της μπορεί να επηρεάσει ευνοϊκά και άλλες μικρότερες, αλλά ποιοτικές, τουριστικές μονάδες σε ολόκληρο τον νομό καθώς και στον δήμο μας.

Ταυτόχρονα, το διεθνές πλέον αεροδρόμιο που συνδέει την Καλαμάτα με 27 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ο αυτοκινητόδρομος, το λιμάνι, η μαρίνα, οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Αρχαίας Μεσσήνης και της Αρχαίας Θουρίας που τώρα ανασκάπτεται, τα υψηλής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, αποτελούν σημαντικά όπλα στην χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα στοχεύει να καταστήσουμε τον Δήμο Καλαμάτας 'προορισμό' και τόπο ποιότητας και πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τον σχεδιασμό μας αναφορικά με το εκτενές παραλιακό μέτωπο του δήμου μας, από την Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις εκβολές του Παμίσου.

Εδώ, βέβαια, πρέπει να υπογραμμίσω ότι χρειάζεται να συνεργαζόμαστε στενά και αδιάκοπα με τους όμορους δήμους, ώστε όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος να αναπτύσσεται αρμονικά και ισόρροπα".

Ειδικότερα μίλησε για: 

1.Το τμήμα της δυτικής παραλίας, από τη Διασπορά έως τις εκβολές του Παμίσου, και πρότεινε ", σε συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, με ειδικούς όρους και κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, τουριστικών κατοικιών κ.α. Η υπόλοιπη περιοχή, πίσω από την παραθαλάσσια ζώνη της τουριστικής ανάπτυξης, που είναι γη υψηλής παραγωγικότητας, είναι ιδανική για βιολογικές καλλιέργειες, για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία".

2.Στο τμήμα από την Διασπορά μέχρι τον Κορδία δεσμευόμενος για υποδομές, ώστε να αποτελέσει την πλαζ ολόκληρης της δυτικής Καλαμάτας.

3.Στον Κορδία και μέχρι τη μαρίνα, μιλώντας για την ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο.


4.Στο λιμάνι, με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού του ρόλου. Μεταξύ άλλων μίλησε για βελτίωση υποδομών και δημιουργία νέων, αξιποίηση των αποθηκών ως πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού, για την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία, επέμβαση στο κτήριο του μύλου, διόρθωση του ποδηατόδρομου. Ακόμα αναφέρθηκε στο υδατοδρόμιο, στους ναυταθλητικούς συλλόγους, στο τμήμα από την οδό Καρακούση έως το ξενοδοχείο 'Φιλοξένια' όπου "προτείνεται η ένταξη στο σχέδιο πόλης, με όρους ήπιας ανάπτυξης, ώστε ν’ αποτελέσει την περιοχή που θα ζωντανέψει την οικονομική δραστηριότητα της πόλης " και θα εξασφαλιστεί η διάνοιξη της συνέχειας της οδού Κρήτης, χωρίς απαλλοτριώσεις, και η απόκτηση κονόχρηστων χώρων στη θάλασσα, όπως χώρων στάθμευσης κ.α.

Για τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια δεσμεύτηκε για προσπάθειες στην κατεύθυνση της ταχύτερης ολοκλήρωσης των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής,, άμεση διαμόρφωση της παραλίας στη Μικρή Μαντίνεια, και άλλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα