Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 13:53

Ανακοινώσεις μεγάλων έργων στην ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα

Με την ανακοίνωση της ένταξης μεγάλων έργων ξεκίνησε την ομιλία του στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου, στην αίθουσα Pantazis Royal στη Δαλαμανάρα, την Τετάρτη 15 του μήνα.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την ένταξη του Μουσείου του Άργους στο ΕΣΠΑ με 5 εκατομμύρια ευρώ, την δημοπράτηση της μαρίνας του Ναυπλίου ύψους 40 εκατ, ενώ ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκαν ήδη τα δευτερεύοντα δίκτυα του Αναβάλου προς Φίχτια και Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε η μελέτη προς Μπόρσα και Μαλαντρένι . "Σε δύσκολους καιρούς τα έργα στον Ανάβαλο ποτέ δεν σταμάτησαν. Εκσυγχρονίσαμε τα αντλιοστάσια, και παραδίδουμε συνεχώς μεγάλα κομμάτια δικτύων. Αυτό το έργο θα τελειώσει για εμάς, μόνο όταν αρδευτεί και η τελευταία σπιθαμή παραγωγικής γης", είπε μεταξύ άλλωνο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος προανήγγειλε την ένταξη της ανάπλασης τμημάτων της περιοχής Ψαρομαχαλά και της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο, συνολικού προυπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. 

Στην Αργολίδα οι επενδύσεις της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ,τόσο στα μεγάλα, όσο και στα μικρότερα έργα, «τα έργα της δύσκολης καθημερινότητας. Σχολεία στον Ίναχο, στο Κουτσοπόδι, στο Ανύφι, το Μουσικό Σχολείο του Άργους, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Αργος και το καινούριο κτίριο παροχής συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο. Η ψυχιατρική κιλινική του Νοσοκομείου του Άργους , η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τόσο στο νοσοκομείο του Άργους όσο και του Ναυπλίου, το κέντρο Υγείας του Λυγουριού, είναι ορισμένα από τα έργα που "τρέξαμε" , ενώ χρηματοδοτούμε το σύνολο των δομών για τους κοινωνικά αποκλεισμένους και αδύναμους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στα έργα των οδικών αξόνων της Αργολίδας. «Ο οδικός άξονας που οδηγεί από το Ναύπλιο στην Επίδαυρο άλλαξε οριστικά όψη. Μειώθηκε ο χρόνος της μετακίνησης. Αυξήθηκε η ασφάλεια. Τα μεγαλύτερα τμήματα του ολοκληρώθηκαν και για τα υπόλοιπα υπάρχει μελετητική ωριμότητα, προχωρούν οι απαλλοτριώσεις και εισέρχονται σε διαδικασία υλοποίησης" σημειωσε μεταξύ άλλων έργων που ανέφερε στη συνέχει, για να τονίσει πως: "Σήμερα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σημαντική πρόκληση. Με χρηματοδότηση που εμείς εξασφαλίσαμε, ολοκληρώνεται πια η μελέτη της παράκαμψης του Άργους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που προβλέπει την σύνδεση με τον κάθετο δρόμο που φεύγει από τον κόμβο της Στέρνας στου Μαλαχιά , καθώς και με τον δρόμο που ξεκινάει από τις Μυκήνες και φτάνει στην Τίρυνθα"

Στον τομέα του πολιτισμού αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια, όπως είπε: «Στο κάστρο Λάρισας στο Άργος και στην Ακροναυπλία. Στις ακροπόλεις της Αρχαίας Ασίνης, της Τίρυνθας και των Μυκηνών. Στο Βυζαντινό Μουσείο, στο σπήλαιο Φράγχθι, στην ιερά Μονή Αρίας Ναυπλίου και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη. Αλλά και εκκλησιές. Όπου χρειαστεί  και όπου δεν επαρκούν οι ίδιοι πόροι για αναστηλωτικές εργασίες. Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας. Ο Αγιος Νικόλαος στο Ναύπλιο. Ο τρούλος του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι. Της Τιμίας Ζώνης στην Νέα Τίρυνθα. Ο Άγιος Δημήτρης στον Ίναχο, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κουτσοπόδι. Η Παναγιά στο Μαλαντρένι».  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα