Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 15:48

Ο Πέτρος Τατούλης σε Κόρινθο και Κιάτο

Στην Κορινθία περιόδευσε χθες ο Πέτρος Τατούλης με τους συνεργάτες του, ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του γιατί όπως είπε «η δύναμή του είναι οι ίδιοι οι πολίτες» και τόνισε ότι το διακύβευμα για αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε πίσω.

Μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει, αλλά και για αυτά που ήδη υλοποιούνται ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και υπογράμμισε «τα εξασφαλίσαμε με τους συνεργάτες μου με σκληρή δουλειά και με το σχέδιό μας. Αυτές είναι οι εγγυήσεις και για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε λύσει σημαντικά προβλήματα και έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της».

Σπουδαίο χαρακτήρισε το έργο της περιφερειακής Αρχής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων τ'ονισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αρχαιολογική περιοχή της Κορίνθουκαι μεταξύ άλλων σημείωσε πως "Από το πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσαμε ακόμη τη «Στερέωση και αποκατάσταση τμήματος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία στην Ζάχολη προϋπολογισμού 1.140.000 € και έχουμε προβεί σε δράσεις για την προστασία του αρχαιολογικού και βυζαντινού ενδιαφέροντος στην Κόρινθο, Τενέα, Κόρφο, Νεμέα, Περαχώρα προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ".

Όσον αφορά τον τομέα της υγείας και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Κορίνθου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να ενταχθούν και να υλοποιηθούν 3 έργα στο  Γ. Ν. Κορίνθου που αφορούσαν σε κτιριακές παρεμβάσεις και προμήθεια εξοπλισμού για την ψυχιατρική κλινική, το τμήμα επειγόντων περιστατικών και του Χειρουργείου καθώς και προμήθεια ενός ασθενοφόρου με συνολικό προϋπολογισμό 1.670.000 €. Τρία ακόμα έργα χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν.

Αυτή τη στιγμή είπε "εκτελούνται έργα ύψους 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Αυτή τη στιγμή η Κορινθία σε υδρεύσεις έχει το μεγάλο μερίδιο από το πρόγραμμα της Περιφέρειας  το οποίο φτάνει σε ποσοστό 70% του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης".

Είπε ακόμα πως στόχος της περιφερειακής Αρχής είναι η δημιουργία του πρώτου αστρονομικού πάρκου, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο. Τατούλη, ο οποίος ενημέρωσε ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε τελική φάση και θα ενταχθεί με 2,2 εκατομμύρια στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα