Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 21:30

"Καθαρή νίκη" ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από το Caravel

"Καθαρή νίκη ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας από την πρώτη Κυριακή, για μια αυτοδύναμη Πελοπόννησο" ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από το Caravel, στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος για τους ετεροδημότες, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου. Ο Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν "Αυτοί κι Εμείς", "Εμείς και οι Άλλοι". Στην Πελοπόννησο, σε δυο εβδομάδες από σήμερα, απαντάμε με ηχηρή φωνή σε ένα και μόνο ερώτημα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Συνεχίζουμε στο αύριο ή βάζουμε στον γύψο την επόμενη γενιά των νέων της Πελοποννήσου; Πιστεύουμε στην δημοκρατία ή αφηνόμαστε στα χέρια των διαφόρων διορισμένων κομματαρχών ή τοπαρχών;”

Δείτε το βίντεο:


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου σημειώνοντας ότι “η νίκη της Νέας Πελοποννήσου είναι νίκη των Πελοποννησίων, που ενωμένοι αντιστέκονται σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν”. Ο Πέτρος Τατούλης από την αρχή της ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι “η Πελοπόννησος δεν γυρίζει πίσω και μαζί με τους πολίτες ενωμένοι προχωράμε μπροστά”. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε στην συνέχεια ότι “στην Πελοπόννησο έχουμε εγκαταλείψει εδώ και καιρό τα κομματικά χαρακώματα. Στον δικό μας τον τόπο δεν υπάρχουν πια κόκκινα, μπλε , πράσινα ή πορτοκαλί καφενεία. Το δικό μας κόμμα, ο δικός μας πολιτικός χώρος είναι μόνο η Πελοπόννησος”.
Αναφέρθηκε ακόμα και στην έννοια του πατριωτισμού και την κακοποίηση της στα χρόνια της κρίσης: “Δίνουμε ένα άλλο νόημα στον πατριωτισμό. Μια έννοια που τόσο κακοποιήθηκε αυτά τα χρόνια της κρίσης, από όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν στην πλάτη τους την μεγάλη ευθύνη. Να φτιάξουν μια σύγχρονη χώρα. Που να προσφέρει μέλλον στα παιδιά της. Που να δημιουργεί σχέσεις ακλόνητης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και τον πολιτικό. Που να αγκαλιάζει την κοινωνική δικαιοσύνη και να ανασυστήνει συνεχώς την κοινωνική αλληλεγγύη. Που να μπορεί να ξαναγεννήσει μια Νέα Ελλάδα και να εκφράσει την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία του κέντρου. Που να μπορεί , τέλος, να απευθύνεται με αξιοπρέπεια και σύνεση σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διχαστικά και πολωτικά διλήμματα”.

Σημείωσε ανάμεσα σε άλλα πως: “Ποτέ μου δεν κρύφτηκα πίσω από κλειστές πόρτες. Ποτέ μου δεν γονάτισα. Αλλά στάθηκα όρθιος. Και πάντα με όρους πολιτικούς τόλμησα και διατύπωσα ανοικτά τις απόψεις μου, ακόμη κι αν κάποιοι τότε μου λέγανε ότι προεξοφλούσα τον δικό μου πολιτικό θάνατο. Το λέγανε και μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν με εκβιασμούς, που άγγιξαν τον στενό πυρήνα της οικογενειακής μου ζωής, θεώρησαν ότι θα κάνουμε πίσω. Το λέω ξεκάθαρα: δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποτασσόμαστε. Από κάθε τέτοια μάχη, που έχει ως στοιχεία της , τα όπλα ενός βρώμικου, ανήθικου πολέμου, εμείς  βγαίνουμε πάντα πιο δυνατοί. Πιο ελεύθεροι. Πιο δημιουργικοί. Πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας”.

Εκανε απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, από το 2011, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Οι αριθμοί και οι στατιστικές είναι για την περιφέρεια Πελοποννήσου θετικές.  200 εκατομμύρια ευρώ είναι η αύξηση μέσα στην οκταετία των εσόδων από τον τουρισμό. Η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα στην 3η από την 11η θέση που είχε το 2012 στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Και τέλος, η Πελοπόννησος έχει την χαμηλότερη ανεργία στην χώρα μετά την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, επτά μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της χώρας”.
Μίλησε ακόμα και για τα απορρίμματα και τα πρόστιμα και έκανε λόγο για "ασύνδετη πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων και υπουργών που οδήγησε σε καθυστερήσεις". Είπε δε: “Σήμερα, τα έργα έχουν ξεκινήσει. Μια επένδυση 168 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας ανοίγουν. Ενώ μια πράσινη οικονομία έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα της Πελοποννήσου”.
Αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στην τεράστια προσπάθεια που έγινε ώστε να μπει στα σαλόνια της Ευρώπης και από 5 τακτικές πτήσεις το 2011 να φτάσει στις
71 τακτικές πτήσεις σήμερα. Σημείωσε χαρακτηριστικά για τα αποτελέσματα αυτά: “Κάποιοι νομίζουν ότι ο από μηχανής Θεός έβαλε την Καλαμάτα στον χάρτη των αεροπορικών κολοσσών. Τα θαύματα όμως στην ανάπτυξη είναι προϊόν συνεργασίας και ρεαλιστικού σχεδιασμού”.
Αναφέρθηκε σε λιμενικά έργα, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στο σχεδιασμό του χάρτη για εναλλακτικό Τουρισμό και έκανε αναφορά σε 1500 χιλιόμετρα μονοπατιών που  όπως είπε βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Μίλησε για μεγάλη επένδυση στην εξωστρέφεια και την στήριξη των τοπικών παραγωγών να βάλουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές.
Έκανε αναλυτική αναφορά σε έργα υποδομής: "στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας και την ώρα που την προηγούμενη τριακονταετία δεν είχαν ποτέ απορροφηθεί τέτοιοι πόροι" ενώ υπογράμμισε ότι: “διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την περάτωση σημαιακών έργων για την Πελοπόννησο, όπως είναι το μεγάλο αρδευτικό της Τάκας, το φράγμα του Ασωπού, το Φιλιατρινό Φράγμα και ασφαλώς, το αεροδρόμιο της Τρίπολης”. Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για "εκκωφαντική άρνηση του σημερινού υπουργού Μεταφορών και του γενικού του γραμματέα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για την μετατροπή του και σε πολιτικό αεροδρόμιο".
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε και για έργα γέφυρα με την επόμενη θητεία: “Η ίδρυση της πρώτης στην χώρα Επενδυτικής Τράπεζας Πελοποννήσου έρχεται να καλύψει την ανεπάρκεια των συστημικών τραπεζών, προκειμένου νέοι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να αντλήσουν κεφάλαια, στα πρότυπα των πετυχημένων γερμανικών ταμιευτηρίων. Από την άλλη πλευρά,  η δημιουργία ενός κοινού εταιρικού σχήματος ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κίνα, σε ένα πρότζεκτ υπό την αιγίδα της κινεζικής προεδρίας, που στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων κινεζικών πολυεθνικών εταιρειών, και αφορά την ίδρυση ελληνοκινεζικού βιοτεχνολογικού πάρκου είναι ένας μεγαλόπνοος αλλά ρεαλιστικός στόχος, που θα αλλάξει οριστικά την δομή της τοπικής μας οικονομίας και θα βάλει την Πελοπόννησο στον χάρτη των εμπορευματικών κόμβων. Τέλος, η ενέργεια. Οι υδρογονάνθρακες είναι η μεγάλη πρόκληση. Που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως σημαντική πρόκληση και ευκαιρία. Τα μεγέθη είναι τεράστια. Σχεδιάζουμε με προσοχή την οριοθέτηση της περιφερειακής μας ΑΟΖ, επιδιώκουμε η περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι στο τραπέζι των αποφάσεων και τα αντισταθμιστικά οφέλη να διαχυθούν σε όλη την περιφέρειά μας”.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα