Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 23:24

Ομιλία Μάκαρη και παρουσίαση υποψηφίων με τον συνδυασμό "Ανοικτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες" (Βίντεο - Φωτογραφίες)

"Πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται από  τα πάνω, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην σοφία του ενός αλλά στην σύνθεση των απόψεων και την διαβούλευση. Πολλά από τα προβλήματα της Καλαμάτας θα είχαν λυθεί αν το δημοτικό συμβούλιο είχε πραγματική υπόσταση", τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός Δήμος  Ενεργοί Πολίτες".

Δείτε το βίντεο: 

 

Αναλυτικά στην ομιλία του, στην οποία παρουσίασε και το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, είπε:

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Έμειναν μόλις 20 μέρες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν από κάθε πολίτη της Καλαμάτας για να πάρει τις σωστές αποφάσεις τις κρίσιμες αποφάσεις για την περιοχή του αλλά και την ίδια του την ζωή.

Η 26η Μαίου αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Καλαμάτα να γυρίσει σελίδα. Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χαθεί.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο.

Ή η Καλαμάτα θα  μείνει στην συντήρηση και την απλή διαχείριση χωρίς όραμα και προοπτική ή θα προχωρήσει στην πρόοδο και την ουσιαστική ανάπτυξη με διάχυση σε όλη την κοινωνία.

Τα δίλλημα είναι εμφανές και ευδιάκριτο για τους πολίτες: Ή θα βασιστούν στην πεπατημένη και θα αλλάξουν απλά απόχρωση ή θα προχωρήσουν μαζί μας στο μέλλον.

Ή θα αναλωθούν στις μικροπολιτικές ή θα υλοποιήσουμε μαζί το κοινό μας όραμα για την Καλαμάτα αξιοποιώντας τις τεράστιες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Η Καλαμάτα δεν μπορεί να διοικηθεί από τους ίδιους που ως άβουλα όντα αδράνησαν μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και τώρα αιφνιδίως τα ανακαλύπτουν και εκπλήσσονται.  Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται δήμαρχο γραφειοκράτη που έχει θητεύσει στα γρανάζια της διοίκησης και έχει υπηρετήσει ένα κατεστημένο. Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται δήμαρχο παράγοντα της πόλης που εμφανίζεται και εξαφανίζεται αναλόγως των συγκυριών.

 

Αντίθετα η Καλαμάτα χρειάζεται δήμαρχο μαχητή για να παλέψει με γνώση, διάθεση και εμπειρία.

Η παράταξή μας έχει δώσει καθημερινά εξετάσεις όλα αυτά τα 5 χρόνια της τελευταίας δημοτικής περιόδου.

Ήμασταν παρόντες παντού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία. Αναδείξαμε προβλήματα, προτείναμε λύσεις.

Παράξαμε έργο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό στην ίδια την κοινωνία.

Σεβόμαστε τους πολίτες και τους κοιτάμε στα μάτια.

Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε.

Δεν χαρίζουμε φρούδες υποσχέσεις, όμως δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.

Δεν τάζουμε διορισμούς ή προσωρινές θέσεις εργασίας Δεσμευόμαστε όμως ότι με την υλοποίηση του προγράμματός μας θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους.

Αποδείξαμε αυτά τα 5 χρόνια ότι μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο γιατί έχουμε ικανά κατηρτισμένα στελέχη με διάθεση για προσφορά.

Χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση φαινομενικά μπορεί να έφερε πολυδιάσπαση και κατακερματισμό δυνάμεων αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή πρέπει να γίνει με γνώμονα την αξιοσύνη, το πρόγραμμα και το όραμα της κάθε παράταξης.

Πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται από  τα πάνω, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην σοφία του ενός αλλά στην σύνθεση των απόψεων και την διαβούλευση. Πολλά από τα προβλήματα της Καλαμάτας θα είχαν λυθεί αν το δημοτικό συμβούλιο είχε πραγματική υπόσταση.

Δεν θα σας κουράσω με την αναλυτική περιγραφή του προγράμματός μας γιατί αυτό έχει ήδη γίνει στις θεματικές παρουσιάσεις του προγράμματός μας. Αυτή ήταν μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της παράταξής μας. Δώσαμε την ευκαιρία σε σας τους πολίτες και στα στελέχη μας να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας ανά θεματική ενότητα. Κάτι τέτοιο είναι πρωτοποριακό και δεν έχει ξαναγίνει στην Μεσσηνία.

Και αυτό ακριβώς αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο σύνθημά μας

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Και αυτή θα είναι η δέσμευσή μας και για την τετραετία που έρχεται

Δεν θα παίρνονται οι αποφάσεις σε κλειστά γραφεία.

Ο πολίτης θα αποφασίζει για το μέλλον του.

Ψηλά στην ατζέντα βάζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η προσωρινή διαχείριση έχει προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα γιατί βρίσκεται σε μία -ευαίσθητη περιβαλλοντικά- περιοχή του Ταϋγέτου, που απέχει 6 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και εκεί δυστυχώς τα στραγγίσματα ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τον ποταμό Νέδοντα, ο οποίος απέχει μόλις 600 μέτρα από την εγκατάσταση.

Παρότι εμείς έχουμε θέσει το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο, αλλά καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν διατυπώσει ξεκάθαρες απόψεις. Εμείς λέμε ότι μαζί με την πλήρη απορρύπανση της συγκεκριμένης περιοχής πρέπει ταυτόχρονα να περάσουμε σε ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και εν γένει ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.

Ήδη από το 2014 προτείνουμε απομάκρυνση από την κοιλάδα του Νέδοντα όλων των μη συμβατών δραστηριοτήτων (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, συνεργεία του δήμου) και τη δημιουργία υπερτοπικού πάρκου αναψυχής. Για εμάς είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο. Επίσης θέλουμε να φτιάξουμε αθλητικό πολυθεματικό πάρκο στην έκταση των 48 στρεμμάτων στη δυτική παραλία, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στον δήμο μας, ύστερα από τον πολυετή αγώνα που δώσαμε μαζί με τον καλαματιανό λαό.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2016, που στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές και στην αγροτική παραγωγή. Επίσης πρέπει να προστατευθεί ο Ταΰγετος, που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα από φυσικές καταστροφές, και ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το κονδύλι των 6 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για την βελτίωση των οδικών υποδομών για τα χωριά του Ταϋγέτου.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της πόλης μας περιορίστηκε στο κέντρο, ενώ ούτε οι γύρω συνοικίες, αλλά ούτε τα χωριά έτυχαν προσοχής. Για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις συνοικίες και τα χωριά. Θέτουμε σε προτεραιότητα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη μας. Παράλληλα προτείνουμε ένα σχέδιο αστικής αναζωογόνησης το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική θεματική εκδήλωση.

Επίσης, στο εσωτερικό της πόλης προτείνουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που θα αναμορφώσει τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, καθιστώντας τις ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς, ιδίως για ΑμΕΑ ή άτομα μεγάλης ηλικίας. Επίσης θέλουμε να αναπτυχθεί δίκτυο αστικής συγκοινωνίας που να καλύπτει όλες τις περιοχές της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί τουριστικά γιατί διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, σημαντικές πολιτιστικές υποδομές και η οδική πρόσβαση από την Αθήνα με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου είναι πλέον γρήγορη και ασφαλής. Απαιτείται, όμως, η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, που καταγράφει ήδη θεαματική αύξηση επιβατών διεθνών πτήσεων, και η αναβάθμιση του λιμένα της Καλαμάτας με την υλοποίηση ενός σύγχρονου μάστερ πλαν.

Τέλος, για εμάς είναι πολύ σημαντική η επαναλειτουργία του τρένου, που να εξυπηρετεί τη σύνδεση της Καλαμάτας με τις γειτονικές πόλεις (π.χ. Μεσσήνη) και θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου. Επίσης, πρέπει να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή προς την Πάτρα, που θα συνδέσει την Καλαμάτα με την αρχαία Ολυμπία.

Η Καλαμάτα πρέπει να στοχεύσει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλον τον χρόνο, καθότι η Καλαμάτα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι από τις πόλεις της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και μπορεί να υποστηρίξει μεγάλης διάρκειας διακοπές. Παράλληλα, η ύπαιθρος του Δήμου Καλαμάτας μπορεί να αξιοποιηθεί ενισχύοντας την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Το διατροφικό brand name “Καλαμάτα”, με κυρίαρχα προϊόντα την ελιά και το ελαιόλαδο, πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί ως ένα συνολικό πακέτο μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα, θέλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και να αναδείξουμε την Καλαμάτα ως πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού.  Για αυτά όμως έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις αντίστοιχες θεματικές εκδηλώσεις. Όπως επίσης έχουμε αναφερθεί και σε ειδική ημερίδα για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής της παράταξής μας.

Κυρίες και κύριοι

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τους εκλεκτούς συνεργάτες μου και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας.

Να τους ευχαριστήσω καθένα και καθεμία ξεχωριστά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τους υποψηφίους του συνδυασμού του ανά εκλογική περιφέρεια ανακοίνωσε ο συνδυασμός "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" μετά την κατάθεση στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Επικεφαλής είναι ο Μάκαρης Εμμανουήλ (Μανώλης) -  Λεονάρδος του Ιωάννη (υποψήφιος Δήμαρχος).

Εκλογική Περιφέρεια  Άριος

1.Παπακωνσταντίνου Μάριος του Κωνσταντίνου

2.Σκουράκης Σταύρος του Νικήτα

 

Εκλογική Περιφέρεια Αρφαρών

1.Αγγελής Γεώργιος του Δημητρίου

2.Μωραγιάννη Βασιλική του Κλεομένη

 

Εκλογική Περιφέρεια Θουρίας

1.Διοβουνιώτη Ιωάννα του Γεωργίου

2.Δρογγίτης Παναγιώτης του Νικολάου

3.Πλακωτός Θεόδωρος του Παναγιώτη

 

Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας

1.Αγγελή Μαρία του Χρήστου

2.Αλεβίζου Σοφία του Ιωάννη

3.Αναστασόπουλος Χρήστος του Παντελή

4.Αρβανίτης Κωνσταντίνος του Ιωάννη

5.Βέλλης Λεωνίδας του Ιωάννη

6.Γιαννόπουλος Γεώργιος του Αναστασίου

7.Γκούζος Νικόλαος του Φιλίππου

8.Γρηγοροπούλου Βαρβάρα - Ειρήνη του Παναγιώτη

9.Δαφνά Βασιλική του Κωνσταντίνου

10.Δούβα Αγγελική του Γεωργίου

11.Δωδέκατος Βασίλειος του Αθανασίου

12.Ζόμπολος Χρήστος του Φωτίου

13.Ηλιόπουλος Αθανάσιος του Βασιλείου

14.Θεοφιλόπουλος Ιωάννης του Νικολάου

15.Κακαρέας Αλέξανδρος του Νικολάου

16.Καμαρινόπουλος Κωνσταντίνος του Ηλία

17.Καούνη Γεωργία του Ανάργυρου

18.Καραμπάγια Στέλλα του Νικήτα

19.Κάτσος Αντώνιος του Νικολάου

20.Κλείδωνα Γεωργία του Αθανασίου

21.Κότσης Χρήστος του Βασιλείου

22.Κουτσουμπού Κωνσταντίνα του Ανδρέα

23.Λάμιας Σταύρος του Περικλή

24.Λάμπος Ιωάννης του Σωτηρίου

25.Λάσκαρης Σωκράτης του Βασιλείου

26.Λιαράκου Γεωργία του Ευάγγελου

27.Λουριδάς Γεώργιος του Παναγιώτη

28.Λυμπεροπούλου Ουράνια του Σπυρίδωνος

29.Μακρή Παναγιώτα του Δημητρίου

30.Μαρκάκης Παναγιώτης του Ιωάννη

31.Μούστου Χριστίνα του Γεωργίου

32.Μπάμπαλης Χαράλαμπος του Ηλία

33.Μπεχράκης Σταμάτιος του Πέτρου

34.Μπιτσάνης Νικόλαος του Χρήστου

35.Μπογέα – Αργυράκη  Σπυριδούλα του Κωνσταντίνου

36.Μπουκέα Καλλιόπη του Νικολάου

 37.Μπουλλάρι Άντζελα του Αστρίτ

38.Νικητάκη Ελένη του Γεωργίου

39.Παπαδόπουλος Ευστάθιος του Αθανασίου

  1. Πουλόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
  2. Ρήγα Αγγελική- Λάϊ λα του Πούλου

42.Σακκάς Ιωάννης του Γεωργίου

43.Σγάντζος Μάρκος του Βασιλείου

44.Σερεμέτης Δημήτριος του Βασιλείου

45.Σκαφιδάς Παναγιώτης του Γεωργίου

46.Σμυρνή Ευαγγελία του Νικολάου

47.Σπανούδη Βασιλική του Κωνσταντίνου

48.Σπηλιοπούλου Παρασκευή του Ιωάννη

49.Σπηλιωτόπουλος Αναστάσιος του Ιωάννη

50. Τσιμικλή Σταυρούλα του  Ιωάννη

  1. Φειδάς Αντώνιος του Χρήστου

52. Φιλιππόπουλος Αναστάσιος του Ιωάννη

53. Φλώρου Ιωάννα του Ρήγα

54. Χαρίτος Φώτης του Ιωάννη

55. Χριστόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη

56. Ψυχογιάννης - Ψυρογιάννης Νικηφόρος του Γεωργίου

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα